Antena Meniu Search
x

Curs valutar

În plină vară, cosmeticele vândute la tarabă devin coşmarul românilor

În plină vară, cosmeticele vândute la tarabă devin coşmarul multor români. Cei care le cumpără în drumul lor spre casă ori spre serviciu nu ştiu că produsele ţinute în soare ies din termenul de valabilitate. Sunt la fel ca produsele alimentare, spun dermatologii. Se alterează uşor. 

de Redactia Observator

la 15.07.2019 , 22:04

În plină vară, cosmeticele vândute la tarabă devin coşmarul multor români. Cei care le cumpără în drumul lor spre casă ori spre serviciu nu ştiu că produsele ţinute în soare ies din termenul de valabilitate. Sunt la fel ca produsele alimentare, spun dermatologii. Se alterează uşor şi pot cauza afecţiuni grave. 

Erau 27 de grade când am ajuns noi. Cosmeticele se vând într-o hală fără un sistem de ventilaţie şi cu un acoperiş improvizat, care favorizează creşterea temperaturii. Unii vânzători cunosc pericolele şi au selectat produsele pe care le ţin pe rafturi. 

Cosmetice ţinute în soare pot provoca diferite tipuri de alergii, conjuctivite sau blefarită, o inflamaţie a ploapelor. 

Vezi și

Expuse la lumină, în căldură şi umiditate, produsele îşi pierd proprietăţile. 

Comisarii ANPC au verificat de curând peste 900 de agenţi economici care comercializează produse cosmetice şi au constatat că 58% dintre aceştia nu respectă legea. Cea mai comună abatere a fost legată chiar de condiţiile de depozitare, iar în total au fost aplicate amenzi de peste 1.600.000 de lei. 

Comercianţii trebuie să ţină produsele doar în cutii sigilate, la cel mult 20 de grade celsius. În plus, au obligaţia de a pune pe etichete informaţii în limba română despre ingredientele folosite, producător şi data la care expiră produsul. 

Make-up artiştii spun că putem recunoaşte cu uşurinţă produsele alterate. De obicei, acestea au o consistenţă diferită, nu acoperă bine pielea sau au un miros înţepător. De aceea, mai spun specialiştii, cremele, machiajul sau alte produse care ajung pe pielea noastră trebuie cumpărate doar din magazine autorizate. 

Dacă aveţi suspiciuni cu privire la un produs cumpărat mai bine nu îl folosiţi. Ori testaţi-l doar pe o suprafaţă mică de piele. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » În plină vară, cosmeticele vândute la tarabă devin coşmarul românilor