Antena Meniu Search
x

Credinciosii s-au rasfatat cu mese copioase pe baza de peste

Dupa mai bine de o luna in care nu au pus pic de carne in gura, pentru credinciosi a venit momentul sa se rasfete cu mese copioase pe baza de peste

Vezi și

Sarbatoarea Floriilor inseamna dezlegare la peste, asa ca, mai mult ca sigur, nu va fi gospodarie in care sa nu miroasa a peste prajit, stropit cu mujdei de usturoi si servit cu mamaliguta aburinda. Dar ca sa-l aiba in farfurii, romanii au stat la cozi infernale si si-au dat coate.

Ca sa prinda o bucata de peste proaspat, galatenii s-au asezat la coada de la primele ore ale diminetii. Autospeciale au descarat tone, dar clientii nu s-au sfiit sa se imbranceasca. Abia dupa ce au iesit cu plasa plina, au indraznit sa-si faca planuri despre cum il vor gati.

Pretul a oscilat in functie de piata de desfacere, dar si de greutate. Cea mai ieftina a fost platica, cinci lei kilogramul, apoi novacul, 16 lei kilogramul. Putini au fost cei care s-au incumetat sa arunce 49 de lei pe un kilogram de nisetru. Scrumbia, regina acestei perioade, nu a fost in topul preferintelor de aceasta data.

Un kilogram de crap romanesc s-a vandut cu 14 lei, iar novacul cu opt lei. Pentru fileul de salau sau de somon, cei cu pretentii au scos din buzunar 40 de lei pentru un kilogram.

Sarbatoarea floriilor este un motiv de bucurie mai ales pentru crescatorii de peste.

Traditia spune ca cine mananca psote de Florii va fi sanatos tot anul. Credinciosii intra de maine in cea mai aspra saptamana de post, Saptamana Mare. Ei nu vor mai avea voie sa consume nici ulei. Totul va culmina cu Vinerea Mare, cand cei care vor si pot tine post negru, adica sa nu consuma nici apa si nici mancare pana dupa Prohodul Domnului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » Credinciosii s-au rasfatat cu mese copioase pe baza de peste