Creştinii intră în Postul Crăciunului, renunţând la carne şi lactate
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală.
Creştinii ortodocşi sărbătoresc astăzi "Lăsata Secului" în timp ce unii au început deja să ţină Postul Crăciunului. Pentru bucătari şi gospodine, schimbarea bruscă de meniu este mai uşoară dacă se inspiră din bucătăria orientală. În restaurante, clienţii pot alege dintre zeci de astfel de preparate. Însă, anul acesta, legumele sunt mai scumpe aşa că şi postul e mai costisitor.
În doar trei minute, bucătarul pregăteşte un platou cu humus, apreciat de iubitorii bucătăriei orientale în orice perioadă a anului.
De această dată, preparatul ajunge pe masa unui client care de astăzi a intrat în Postul Crăciunului.
Pentru platoul cu humus, clientul a plătit 24 de lei. În mod surprinzător, în unele restaurante, mâncarea din care lipsesc carnea sau lactatele poate fi mai scumpă. Explicaţia e simplă:
Şi gospodinele care pregătesc acasă mâncare de post spun că lasă mai mulţi bani la piaţă.
Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, roşiile sunt şi cu doi lei mai scumpe. Plătim mai mult şi pentru castraveţi sau cartofi.
Postul însă nu se rezumă doar la preţuri şi restricţii alimentare.
Cunoscut ca postul bucuriei, Postul Crăciunului este mai uşor de ţinut. Anul acesta, din cele 40 de zile, 15 sunt cu dezlegări la peşte.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰