Antena Meniu Search
x

CRIMĂ misterioasă în Germania: Cadavrul găsit îndesat într-o cutie metalică pe fundul râului Elba ar putea fi al unui român. Poliţia Română, alertată

În urmă cu cinci luni, pe 5 iulie, un bărbat a făcut o descoperire macabră pe râul Elba. Într-o cutie metalică găsită pe fundul apei, în apropiere de Dessau, Germania, era îndesat cadavrul unui bărbat.

În urmă cu cinci luni, pe 5 iulie, un bărbat a făcut o descoperire macabră pe râul Elba. Într-o cutie metalică găsită pe fundul apei, în apropiere de Dessau, Germania, era îndesat cadavrul unui bărbat.

Anchetatorii au trecut imediat la identificarea cadavrului. În urma autopsiei a rezultat că era vorba de un bărbat pe corpul căruia au fost descoperite mai multe urme de violență. În plus, anchetatorii susţin că moartea s-a produs cu câteva săptămâni înainte de a fi găsit cadavrul. 

Portretul robot al victimei

Semnalmentele persoanei în cauză sunt următoarele: bărbat, vârsta între 45 și 60 de ani, corp atletic, greutate de circa 75 de kilograme, înălțime de circa 1,80 metri.

Pe acelaşi subiect

Pe antebrațul stâng avea un tatuaj cu inscripția ,,Michaela", iar pe degetul inelar stâng purta un inel gravat pe interior cu inscripția ,,Michaela".

Reconstrucția facială efectuată de autoritățile judiciare germane prezintă înfățișarea aproximativă a persoanei descoperite.

Cutia metalică - un coşciug cu puţine indicii

Cadavrul a fost descoperit într-o cutie metalică, veche, parțial ruginită. Din anchetă a rezultat că acest tip de cutie a fost produs la scară largă până în 1991. Pe partea din față a acesteia a fost decoperită inscripția ,,Albert Glück" scrisă cu cerneală neagră.

Două etichete au fost descoperite lipite în interior, una cu inscripția „Original BETRA Qualität" și alta cu inscripția ,,Mainzelmännchen" (personaje animate) pe care era scris ,,ZDF" (Televizunea Publică Germană).

Ancheta a relevat faptul că respectiva cutie metalică a fost aruncată în râul Elba de pe un pod al Autostrăzii A9, situat între intersecția A9 ,,Coswing" și intersecția 10 ,,Vockerode".

Poliţişti din cinci ţări anchetează cazul

În acest moment, investigatori din cel puţin 5 ţări încearcă se rezolve această crimă. De ce?

Pentru că ancheta a mai relevant faptul că bărbatul a locuit în Germania cel puțin în ultimii 10 ani de viaţă, dar că acesta ar proveni, de fapt, dintr-o țară din sud-estul Europei.

Analizând celulele stem s-a stabilit că persoana cu identitate necunoscută ar fi locuit, până să ajungă la vârsta de 35 de ani, într-o țară din sud-estul Europei: Serbia, România, Bulgaria sau alte țări vecine. De asemenea, se pare că ar fi locuit mai degrabă într-o zonă fără ieșire la mare decât într-una de litoral. 

Poliția Română, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, cooperează cu birourile Interpol din ţările vecine și Interpol Wiesbaden pentru identificarea acestui cadavru.

Zona pare blestemată

Cazul acesta nu este singurul acoperit de mister şi care să aibă ca punct de referinţă râul Elba.

Presa germane relatează că în aceeaşi zonă au mai fost descoperite două cadavre, situaţie care a condus la rezolvarea unor dispariţii vechi de mai mulţi ani.

Astfel, în martie 2016, pe fundul râului Elba a fost descoperit cadavrul unui tânăr, Andy B., în autoturismul personal.

Tânărul de 29 de ani dispăruse în urmă cu şapte ani,iar nimeni nu ştia nimic despre soarta aceastuia.

Se pare că bărbatul era în drum spre prietena sa, însă a avut un accident şi a ajuns cu maşina pe fundul râului, în apropiere de Sandau.

De asemenea, tot în mod accidental a fost găsit în septembrie 2015 cadavrul lui Werner K. (45 de ani), într-un Ford Focus, iar poliţia germane a putut astfel să resolve un caz de crimă vechi de 13 ani.

Se pare că bărbatul şi-a strangulat soţia pe data de 29 aprilie 2002, iar apoi a dat foc locuinţei pentru a acoperi urmele crimei şi a fugit de la locul faptei.

Însă bărbatul a dispărut apoi fără urmă, cadavrul acestuia fiind descoperit abia în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » CRIMĂ misterioasă în Germania: Cadavrul găsit îndesat într-o cutie metalică pe fundul râului Elba ar putea fi al unui român. Poliţia Română, alertată