Antena Meniu Search
x

Cruciulițele şi accesoriile de pe parbriz pot aduce amenzi usturătoare

Prea multe cruciuliţe agăţate de parbriz îi pot lăsa pe şoferi şi fără talon, şi fără salariul pe o lună: până la 2.900 de lei ajung sancţiunile.

Vezi și

Te apără de ghinioane, dar nu şi de amendă. Prea multe cruciuliţe agăţate de parbriz îi pot lăsa pe şoferi şi fără talon, şi fără salariul pe o lună: până la 2.900 de lei ajung sancţiunile. Puţini ştiu însă că accesoriile puse pe parbriz, pe lunetă sau pe geamurile laterale sunt interzise de Codul Rutier.

Dacă icoanele şi cruciuliţele  îi aduc puncte în Cer, în faţa poliţiştilor atrag doar puncte de amendă. 

Codul rutier interzice montarea de accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale, dacă acestea obturează chiar şi parţial vederea. 

Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră: "Pot influenţa în mod negativ vizibilitatea conducătorului auto atunci când se află în trafic."

Ovidiu Munteanu, comisar şef Brigada Rutieră: "Conducătorul auto nu poate observa un pieton care încearcă să traverseze strada, nu poate observa o maşină care vine de pe o străduţă laterală întrucât acuitatea lui vizuală este redusă."

Printre şoferi, însă, toate aceste precauţii par exagerate. Iconiţele, zarurile şi jucăriile de pluş împodobesc bordul maşinii chiar şi în cazul conducătorilor auto profesionişti.

Astfel de şoferi riscă să rămână fără certificatul de înmatriculare şi să primească amenzi de până la 2.900 de lei. Doar de la începutul anului, 142 de români au plătit pentru că aveau accesorii care le blocau vederea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Cruciulițele şi accesoriile de pe parbriz pot aduce amenzi usturătoare