Antena Meniu Search
x

Video Cum funcționa rețeaua care făcea contrabandă cu parfumuri contrafăcute, cu sprijinul unor polițiști și vameși din Constanța

Poliţişti şi vameşi implicaţi într-o afacere cu parfumuri cu iz penal. Oamenii legii ajutau o grupare de contrabandişti să aducă în ţară parfumuri de lux de 25 de milioane de euro. Un circuit infracţional internaţional mirosit de procurorii DIICOT. Vameşii au ajuns în arest. Toată noaptea au stat la audieri, alături de doi poliţişti, fraţi în destructurarea crimei organizate, dar care, pentru suma potrivită, închideau ochii la ilegalităţile din Portul Constanţa.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 12.03.2021, 20:06

Vezi și
  • Procurorii DIICOT au făcut 57 de percheziții domiciliare, pe raza a cinci judeţe şi în Capitală.

Blocaţi în trafic, percheziţionaţi şi duşi la audieri. Doi poliţişti, fraţi, cu funcţii de conducere la BCCO şi Seviciul de Crimă Organzată din Portul Constanţa. Şi doi inspectori vamali în cârdăşie cu contrabandişti din România şi Turcia. 57 de percheziții domiciliare, pe raza a cinci judeţe şi în Capitală, au fost făcute de procurorii DIICOT.

Circuitul parfumurilor aduse prin vama de la Constanța

Gruparea avea un circuit foarte bine pus la punct. Parfumurile erau luate din Turcia. Băgate în containere, ascunse prin "metoda capac" printre cuptoare electrice. La frontiera cu România, vameşii şi poliţiştii închideau ochii la controale. Aşa ajungeau în România. 

Iar mai departe erau distribuite, atât aici, cât şi în alte ţări din Uniunea Europeană, ca Franţa şi Italia. De altfel, două percheziţii au fost şi acolo.

Un circuit care nu ar fi funcţionat fără ajutorul oamenilor legii. Contrabanda era mascată prin operaţiuni făcute în numele unor societăţi comerciale, pe baza unor declaraţii vamale. Doar că, din hârtiile depuse la Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud, lipseau tocmai informaţiile despre parfumuri.

Poliţiştii şi inspectorii vamali au primit aproape 500.000 de dolari, într-un an

Miriţescu- şeful Poliţiei: ”Dintre cei vizați făceau parte și doi poliţişti care făceau parte dintr-un grup infracţional organizat. Dacă se pune în mişcare acţiunea penală aceştia vor fi puşi la dispoziţie”

Oamenii legii nu închideau ochii gratis. Pentru fiecare parfum care purta semne distinctive ale unor brand-uri de lux şi care intra în ţară, poliţiştii şi inspectorii vamali primeau un dolar. Adică, într-un an de zile, au strâns aproape 500.000 de dolari. Şi alţi 30.000 de dolari, şpagă fixă, pentru un transport cu sticle mai mici de parfum. Mai departe, pe piaţă, parfumurile ajungeau la aproximativ 25 de milioane de euro.

La descinderi, procurorii au găsit parfumuri, sume mari de bani și țigări de contrabandă. Inspectorii vamali au ajuns în arest, iar cei doi poliţiştii au fost puşi sub control judiciar.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Cum funcționa rețeaua care făcea contrabandă cu parfumuri contrafăcute, cu sprijinul unor polițiști și vameși din Constanța