Antena Meniu Search
x

Video Cum să îţi alegi partenerul dacă vrei o relaţie de lungă durată. Cercetătorii americani au descoperit secretul succesului

Se spune că opusurile se atrag! Se spune, de asemenea, că cine se aseamănă, se adună. De fapt, dacă stăm şi ne gândim, toată lumea se potriveşte cu toată lumea. Dincolo de glumă, însă, cercetătorii americani au descoperit secretul succesului. Valorile comune sunt baza unei relaţii de durată. Pentru că am vrut să verificăm şi în teren cum stă treaba, o echipă Observator a stat de vorbă cu mai multe cupluri şi a încercat să le afle secretele.

Clara Mihociu
de Clara Mihociu

la 08.09.2023, 17:47

Vezi și

În iubire nu există reguli. Asta ne învaţă, încă din copilărie, poveştile cu prinţi şi prinţese. În realitate, însă, potrivit cercetătorilor americani, educaţia, statutul social şi chiar ... echipa de fotbal cu care ţineţi sunt mai importante decât par.  

Clara Mihociu, reporter Observator: Practic, studiul ne arată faptul că în relaţiile interumane legile fizicii nu se aplică. Dacă în cazul a doi magneţi, polii opuşi se atrag, iar cei care sunt la fel se resping. Ei bine, atunci când vorbim despre un cuplu, lucrurile stau exact invers. Cu cât sunt mai asemănători, cu atât au şanse mai mari de reuşită în cuplu. 

Secretul unei relaţii de lungă durată: echilibrul

Viorel şi Elena sunt căsătoriţi de 38 de ani, iar secretul relaţiei lor este echilibrul. În toate. 

Viorel şi Elena: Fiecare sac îşi are peticul. Suntem diferiţi. Eu sunt mai calm, ea e mai nervoasă, mai agitată. El mai cedează, eu mă calmez după aia. 

Reporter: E important să existe şi lucruri în comun într-un cuplu?

Viorel şi Elena: Nu, tre să fie şi comun. Dacă nu te înţelegi în toate problemele, în tot ce vrei să faci în casă, sau aşa, n-ai făcut nimic. Mai ales de la bani iese scandal tot timpul. 

Liliana Luca, psiholog clinician: Oamenii rămân împreună atunci când au lucruri în comun. Începând de la gusturile muzicale, vor să construiască un viitor împreună, investesc unul în celalălat. 

Valorile comune sunt temelia relaţiei

Asemeni psihologilor, studiul spune că valorile comune sunt temelia relaţiei. Nu contează aşa de mult vârsta şi personalitatea însă. Adică o doamnă mai temperamentală, ca Elena, poate face un cuplu perfect alături de un domn mai liniştit, ca Viorel. 

Ciprian Iftimoaiei, sociolog: Instrucţia, educaţia, profesia sau locul de muncă pot constitui puncte de atracţie, ca să spunem, pentru cei care doresc să formeze cupluri sau familii. 

Interesele comune sudează legăturile

Este şi cazul lui Cosmin şi al Denisei. S-au cunoscut la facultate, iar faptul că au aceleaşi interese i-a ajutat să sudeze şi mai tare legătura de cuplu. 

Cosmin şi Denisa: Trebuie şi diferenţe, dar, cred că, calităţile principale trebuie să fie aceleaşi ca două persoane să se înţeleagă. Părerea mea este că ar trebui să avem şi lucruri pe care să le facem împreună, dar şi lucruri pentru care să ne certăm. Să fie distracţie. 

Conform analizei a peste 100 de variabile, potrivirea în cazul celor mai multe cupluri de durată - atunci când vine vorba de valori - este de peste 83 la sută. Altfel, indiferent câtă pasiune este la început, relaţia este sortită eşecului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Cum să îţi alegi partenerul dacă vrei o relaţie de lungă durată. Cercetătorii americani au descoperit secretul succesului