Curtea Ambasadei Franceze în România, amenajată ca o veritabilă piaţă. Ce pot cumpăra vizitatorii
Ambasada Franţei a dat startul zilelor Gastronomiei Franţuzeşti cu un brunch de 5 stele. Meniul a fost gândit de bucătarul şef al Ambasadei şi a îmbinat savoarea bucătăriei româneşti cu rafinamentul celei franţuzeşti
Ambasada Franţei a dat startul zilelor Gastronomiei Franţuzeşti cu un brunch de 5 stele. Meniul a fost gândit de bucătarul şef al Ambasadei şi a îmbinat savoarea bucătăriei româneşti cu rafinamentul celei franţuzeşti.
De pe mese nu au lipsit celebrele brânzeturi franţuzeşti, dar nici delicatese inedite precum sarmalele cu fructe de mare sau coliva cu creme brulee. Franţa este singura ţară a cărei gastronomie a fost inclusă în patrimoniul mondial.
Organizatorii au gândit evenimentul ca pe o provocare a gusturilor. Produsele româneşti şi cele franţuzeşti au stat faţă în faţă pe mesele aranjate impecabil şi fiecare a avut un concurent serios de cealaltă parte a baricadei. Ciorba de burtă reinterpretată şi sarmalele au fost cele mai surprinzătoare dintre delicatesele cu care bucătarul şef al ambasadei şi-a întâmpinat oaspeţii.
În compoziţia tăiţeilor , al pastelor de casă, se regăseşte o cremă făcută din burtă.
Ambasadorul Francois Saint-Paul este de 2 ani în România. Este îndrăgostit de mâncarea noastră şi spune că savoarea produselor noastre e greu de egalat. Recunoaşte însă că cel mai mare merit este al bucătarului care l-a iniţiat în tainele gastronomiei mioritice.
Sărbătoarea gastronomiei franţuzeşti continuă până marţi cu degustări şi show-uri culinare. Magazinele şi restaurantele cu profil franţuzesc vor sărbători şi ele cu reduceri de preţuri la produsele franţuzeşti.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰