Antena Meniu Search
x

De ce nu se vinde un apartament sau o casă. 6 motive posibile

În ciuda faptului că, cel puţin în marile oraşe, se construiesc blocuri peste blocuri, numărul tranzacţiilor imobiliare este în scădere în România astfel că a venit momentul să ne întrebăm de ce se vinde greu sau chiar nu se vinde un apartament ori o casă.

de Redactia Observator

la 14.12.2023, 14:47

Numărul tranzacţiilor imobiliare este în scădere în România
Numărul tranzacţiilor imobiliare este în scădere în România - Profimedia (imagine ilustrativă)
  • Numărul tranzacţiilor imobiliare din România este în scădere.

Specialiştii susţin că numărul tranzacţiilor imobiliare din România este în scădere, iar cele mai căutate rămân, în continuare, marile oraşe. Asta în ciuda faptului că în perioada imediat următoare pandemiei de coronavirus mulţi români au decis să renunţe la viaţa de la bloc pentru a se muta la casă, la curte, astfel încât să aibă mai mult spaţiu la dispoziţie.

Cele mai căutate zone sunt, în continuare, Bucureşti, Ilfov, Braşov sau Cluj în timp ce la polul opus se află judeţe precum Teleorman, Olt şi Covasna, unde românii nu ţin neapărat să se mute.

Cele 6 motive pentru care un apartament nu se vinde

Ai un apartament şi vrei să scapi de el pentru că ai în plan să te muţi în altă parte? Eventual la curte? Trebuie să ştii că există foarte multe motive pentru care un apartament nu se vinde atât de repede pe cât ne-am fi dorit.

Pe acelaşi subiect

Am selectat doar câteva astfel de motive. În primul rând, este posibil ca preţul cerut să fie mult prea mare în raport cu ce înseamnă apartamentul respectiv şi zona în care acesta este situat. Apoi, putem vorbi despre evoluţia fluctuantă a pieţii. Trebuie ales momentul potrivit pentru a vinde un apartament la un preţ cât mai apropiat de cel visat.

Alte motive pentru care un apartament se vinde greu sau nu se vinde deloc ar putea fi imposibilitatea de a-l promova cu ajutorul unor fotografii realizate în mod profesional, modul greşit în care este promovat, existenţa unui număr mare de probleme care trebuie rezolvate sau structura nepotrivită a apartamentului.

Ce poţi face dacă apartamentul tău nu se vinde

Specialiştii susţin, în primul rând, stabilirea unui preţ realist pentru apartamentul respectiv. De asemenea, se recomandă alegerea unor colaboratori potriviţi pentru partea de promovare a apartamentului.

În plus, se recomandă multă răbdare, dar şi rezolvarea eventualelor probleme pentru a obţine un preţ cât mai mare la vânzare. Se întâmplă rar ca primul client să fie şi cel potrivit.

Cea mai bună perioadă din an pentru a pune un imobil în vânzare

În ceea ce priveşte perioada ideală din an pentru a vinde un imobil, părerile specialiştilor sunt împărţite. Totuşi, cele mai multe opinii arată că există două perioade propice pentru a vinde un imobil.

Vorbim despre începutul primăverii, martie-aprilie, şi de perioada august-septembrie, când ar putea creşte numărul de eventuali cumpărători prin prisma faptului că apare o nouă serie de studenţi dornici să dea piept cu ideea "rate" şi "credite" de la o vârstă fragedă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » De ce nu se vinde un apartament sau o casă. 6 motive posibile