Antena Meniu Search
x

Dezlegarea la pește transformă gastronomia în Postul Crăciunului

Burger din biban de mare, friptură de ton cu linte neagră şi lapte de cocos sau şalău cu glazură de muştar! Sunt doar câteva dintre preparatele realizate de bucătarii din restaurantele de lux ale Capitalei.

Vezi și

Burger din biban de mare, friptură de ton cu linte neagră şi lapte de cocos sau şalău cu glazură de muştar! Sunt doar câteva dintre preparatele realizate de bucătarii din restaurantele de lux ale Capitalei, pentru cei care ţin Postul Crăciunului şi vor să-şi desfete papilele gustative în zilele de dezlegare. Variante sunt şi pentru cei care preferă să pescuiască singuri şi apoi să gătească ce au prins.

25 noiembrie a fost cea de-a treia zi în care credincioşii au avut voie să mănânce peşte. Însă cei care nu sunt mari amatori de peşte prăjit, cu mujdei de usturoi şi mămăligă, au putut gusta preparate inedite. Cum ar fi burgerul din biban de mare, acoperit cu pudră de alge.

Bibanul de mare nu se lasă mai mult de patru minute pe grătar, timp în care se pregăteşte şi sparanghelul, folosit pe post de garnitură. Însă secretul acestui burger cu peşte este este dulceaţa de ceapă roşie. Dar şi aceasta trebuie încălzită, înainte de a fi pusă pe farfurie. Şi nu este singurul ingredient care dă un gust inedit preparatului cu biban de mare.

Nu este singura reţetă pe care o ştie bucătarul nostru. Ştie să facă şi friptură din peşte. De această dată, dintr-unul nobil.

După ce este curăţat de piele, tonul lasă câteva secunde în apă clocotită. După care, pentru a-şi păstra culoarea roz în interior, se pune în apă cu gheaţă. Este transferat apoi pe grătar, timp în care bucătarul pregăteşte garnitura: linte neagră cu lapte de cocos.

De la un restaurant de lux din Capitală, mergem la Poalele Făgăraşilor. La Albota, dezlegarea la peşte este şi motiv de relaxare. Proprietarii unei păstrăvării au înţeles că oamenii vor să mănânce peşte prins de ei, aşa că le-a oferit această oportunitate.

Postul Crăciunului este unul dintre cele mai ușoare de ținut, căci există numeroase zile cu dezlegare la pește. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri sociale » Dezlegarea la pește transformă gastronomia în Postul Crăciunului