Antena Meniu Search
x

NENOROCIRE într-un sat argeşean, unde doi fraţi de doi şi 4 ani au murit intoxicaţi cu fum, în timp ce mama se dusese la magazin

Doi fraţi din Argeş au murit singuri în casa cuprinsă de foc. Mama plecase la magazin, iar când s-a întors şi-a căutat disperată copiii în norul de fum.

Vezi și

Doi fraţi din Argeş au murit singuri în casa cuprinsă de foc. Mama plecase la magazin, iar când s-a întors şi-a căutat disperată copiii în norul de fum. Cei mici s-au jucat în jurul sobei şi nu au avut niciun ajutor. Când a văzut trupurile lor inerte, mama a încercat să-şi pună capăt zilelor. În România, un copil moare în fiecare săptămână din cauza sobelor sau a coşurilor de fum improvizate.

"Am dat pe la magazin, am luat scutece, am luat pentru băiat de grădiniţă şi când am venit era casa plină de fum.", spune,distrusă, mama. Doi fraţi ucişi în doar câteva minute. Cel mai mic nu împlinise doi ani. Abia învăţase să meargă. A murit lângă fratele mai mare, de patru ani, captivi în fumul înecăcios. 

Mama îi creştea singură. Seara trecută, era la magazin, să le cumpere lapte. Unul dintre copii s-ar fi jucat în jurul sobei, iar o scânteie a aprins hainele din apropiere. "După aia, când am intrat prin fum, nu-l găseam pe ăla micu'. Am aruncat cu două găleţi cu apă că era flacăra încă în sobă."

Poliţiştii au fost primii care au început manevrele de resucitare. Sub privirile mamei, care a suferit un şoc teribil. 

Pe acelaşi subiect

Acum, sunt două anchete, una la Poliţie, cealaltă la Protecţia Copilului. Mama mai are trei copii, dar sunt crescuţi de fostul soţ. 

Anual, sute de oameni îşi pierd viaţa şi mii de locuinţe sunt mistuite de flăcări. Iar pericolul cel mai mare este acum. A venit frigul, în multe case, coşurile de fum sunt necurăţate, ori există improvizaţii la instalaţiile electrice sau de gaz. În fiecare săptămână, un copil moare în fum sau foc.

Iar părinţii sunt responsabili pentru viaţa celor mici. Pompierii îi roagă să nu îi lase niciodată nesupravegheaţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » NENOROCIRE într-un sat argeşean, unde doi fraţi de doi şi 4 ani au murit intoxicaţi cu fum, în timp ce mama se dusese la magazin