Antena Meniu Search
x

Dinu Pescariu are din nou probleme cu DNA, unde e suspect într-un nou dosar, în care prejudiciul e de 93 de milioane de euro

Un nou dosar aduce la DNA oameni de afaceri şi foşti miniştri. Afacerea "Cutezătorii", sau cum o bază sportivă a ajuns de la stat la fostul tenismen.

Vezi și

Un nou dosar aduce la DNA oameni de afaceri şi foşti miniştri. Afacerea "Cutezătorii" - sau cum o bază sportivă a ajuns de la stat în administrarea fostului tenismen Dinu Pescariu. Prejudiciul în dosar este de aproape 100 de milioane de euro, iar la audieri a ajuns inclusiv un fost ministru al Educaţiei.

"Nimic nu este ilegal, ca să fie clar. Ar trebui să fiu foarte calm ca să vă spun exact ceea ce simt." Vizibil iritat, pentru prima dată fostul mare tenismen Dinu Pescariu dă detalii despre problemele sale penale. Totul în faţa sediului DNA, acolo unde a fost audiat timp de o oră într-un dosar în care procurorii îl acuză de instigare la abuz în serviciu. Anchetatorii spun că acesta ar fi pus mâna în mod ilegal pe o veche și celebră bază sportivă: Cutezătorii.

- De ce a ajuns la dumneavoastră şi nu în altă parte, aţi fost favorizat? 

- Am fost extrem de favorizat.

Pe acelaşi subiect

- Preţul de închiriere e unul corect? 

- E mai mult decât corect 

Procurorii spun însă că Dinu Pescariu plăteşte o chirie mult mai mică faţă de preţul pieţei. Prejudiciul în dosar ajunge la 93 de milioane de euro, calcul făcut pe baza unui control al Curţii de Conturi. 

Pentru un total de 60 de hectare de pământ, terenuri de fotbal, de tenis şi imobile în suprafaţă de 3.000 de mp, Dinu Pescariu plăteşte o chirie lunară de 9.000 de euro. Dorin Cocoş a fost cel care le-a spus anchetatorilor că modalitatea în care afaceristul ar fi încheiat contractul până în anul 2034 nu ar fi fost tocmai legală

- Aţi investit într-o ruină? 

- Într-o groapă de gunoi. Baza asta nu a fost niciodată pentru elevi, baza asta a fost pentru nişte agape ale unor şmecheri din ministerul Educaţiei. 

- Care şmecheri, daţi exemple. 

- Mi-e greu, că nu-i cunosc.

În dosarul afacerii "Cutezătorii" apar şi persoane care au fost în fruntea ministerului Educaţiei în perioada în care contractul de închiriere pentru baza sportivă a fost prelungit. Ministrul din 2009, Ecaterina Andronescu, şi secretarul de stat de atunci, Mihnea Costoiu. De altfel, cel din urmă a ajuns astăzi la DNA pentru explicaţii, şi el în calitate de suspect.

Dinu Pescariu este cercetat în acest dosar sub control judiciar. Nu sunt singurele probleme penale al fostului sportiv. În urmă cu două săptămâni, acesta a fost trimis în judecată alături de omul de afaceri Claudiu Florică pentru corupţie în dosarul Microsoft 3.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri sociale » Dinu Pescariu are din nou probleme cu DNA, unde e suspect într-un nou dosar, în care prejudiciul e de 93 de milioane de euro