Antena Meniu Search
x

Video Doi ursuleţi răniţi şi pierduţi de mama lor, salvaţi de jandarmii din Argeş

Doi ursuleţi pierduţi de mamă şi răniţi au fost salvaţi de jandarmii din Argeş, după ce au fost zăriţi de un localnic şi a cerut ajutorul.

de Monica Palade

la 01.05.2021, 19:46

Vezi și

Micuţii speriaţi şi răniţi au fost preluaţi de echipajul de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr şi duşi la un cabinet veterinar pentru a fi îngrijiţi. 

Totodată, pe tot parcursul acţiunii de salvare, oamenii legii au asigurat zona, pentru a nu fi luaţi prin surprindere de ursoaică.

Pentru salvarea lor, un ranger de la Parcul Piatra Craiului s-a urcat în copac, după ei. Unul dintre ursuleţi era foarte rănit. Din informaţiile oferite de medicul care i-a tratat, puii de urs erau deshidrataţi şi slăbiţi, semn că erau despărţiţi de ursoaică de câteva zile.

Animalele au fost preluate de specialiştii de la Bear Again Rehabilitation Center for Orphan Bears din Harghita, care este singurul centru din România dedicat puilor orfani de urs şi al cărui scop final este reintroducerea lor în mediul natural. 

Pe acelaşi subiect

Pe pagina sa de Facebook, Jandarmeria Română a postat două fotografii din timpul intervenţiei.

O altfel de acţiune de salvare

"Jandarmii argeșeni au ajutat la salvarea a doi pui de urs

În urma unui apel primit la numărul de urgență 112, un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului Montan Rucăr a fost direcționat în zona comunei Dâmbovicioara unde un localnic a observat doi pui de urs care par răniți.

La fața locului au intervenit pe lângă jandarmi și reprezentanți ai Gărzii de Mediu și Parcului Național Piatra Craiului dar și din cadrul primăriei.

Cele două animale au fost preluate și transportate la un cabinet veterinar pentru a le fi acordate îngrijiri medicale.

Pe tot parcursul acțiunii de salvare și recuperare, jandarmii au asigurat zona, deoarece exista riscul ca ursoaica să se întoarcă după pui".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Doi ursuleţi răniţi şi pierduţi de mama lor, salvaţi de jandarmii din Argeş