Antena Meniu Search
x

Ionuţ, un pompier militar din Tulcea, erou pentru un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator: "Nu mori tu cu mine, nea Ion"

Să faci tot ce poţi ca să salvezi o viaţă. După această deviză pare să se ghideze în viaţă, Ionuţ, un pompier militar din cumuna Crişan, judeţul Tulcea.

de Monica Palade

la 01.05.2021, 17:02

Ionuţ, un pompier militar din Tulcea, erou pentru un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator: "Nu mori tu cu mine, nea Ion" - Facebook/IGSU

Fără să stea pe gânduri, militarul a venit într-o fugă la apelul unor vecini că un bărbat de 56 de ani, cunoscut cu probleme cardiace s-a prăbuşit.

A fost momentul în care Ionuţ a început o luptă pe viaţă şi pe moarte. De trei ori inima bărbatului s-a oprit, dar pompierul nu s-a lăsat. Nu a ezitat nicio clipă ştiind că viaţa omului depinde de a sa.

I-a făcut masaj cardiac până a venit elicopterul și de fiecare dată când moartea a încercat să-l ia, Ionuț l-a ținut în viață. Bărbatul a fost transportat la Constanța şi din fericire a fost salvat.

A luptat până la epuizare ca să salveze o viaţă

Pe acelaşi subiect

Povestea lui Ionuţ a fost relatată pe larg pe pagina de Facebook a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, România.

„Strigă-l pe Ionuț! Doar el poate să-l salveze!

În localitatea Crișan, în cursul zilei de ieri, un bărbat de 56 de ani s-a prăbușit sub ochii neputincioși ai vecinilor săi. Din fericire, la două case distanță, stă Gălățeanu Ionuț, pompier militar cu mulți ani de experiență.

- Sună repede la 112! Cheamă-l pe Ionuț, că moare!

Bărbatul de 56 de ani, cunoscut cu afecțiuni cardiace (3 stenturi) intrase în stop cardio-respirator.

- Sunați imediat la ambulanță! Anunțați că a intrat în stop! Încep masajul cardiac!

- Nu mori tu cu mine, nea Ion!

În acest timp, elicopterul SMURD de la Constanța deja era pe drum. De 3 ori inima bărbatului s-a oprit. Dar Ionuț nu a renunțat! I-a făcut masaj cardiac până a venit elicopterul și de fiecare dată când moartea a încercat să-l ia, Ionuț l-a ținut în viață.

Bărbatul a fost transportat la Constanța, iar acum trăiește! Felicitări Ionuț! Să nu renunți niciodată din salvarea de vieți!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Ionuţ, un pompier militar din Tulcea, erou pentru un bărbat care a intrat în stop cardio-respirator: "Nu mori tu cu mine, nea Ion"