Antena Meniu Search
x

Dosar penal în cazul puiului de urs chinuit de mai mulţi bărbaţi în Braşov

Imagini sfăşietoare cu un pui de urs chinuit, fără milă, de mai mulţi bărbaţi au stârnit revolta oamenilor şi a autorităţilor. Mai mulţi indivizi au capturat un ursuleţ şi s-au amuzat în timp ce îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par.

De Redactia Observator la 17.06.2019, 20:27
Vezi și

Imagini sfăşietoare cu un pui de urs chinuit, fără milă, de mai mulţi bărbaţi au stârnit revolta oamenilor şi a autorităţilor. Mai mulţi indivizi au capturat un ursuleţ şi s-au amuzat în timp ce îl ţin de gât şi îl înghiontesc cu un par. Animalul a fost eliberat, dar specialiştii se tem că puiul ar putea muri dacă nu este găsit rapid de mama lui. Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru rănirea şi schingiuirea animalului.

Scenele revoltătoare au fost filmate pe dealurile din Augustin, judeţul Braşov. În imagini se vede cum un bărbat ţine strâns ursuleţul, în timp ce altul îl aţâţă cu un lemn. Puiul de urs urlă şi se zbate, în timp ce pe agresori chinul animalului îi distrează. 

Bărbaţii care au chinuit puiul de urs în Braşov au dosar penal

Un martor a povestit că indivizii au intrat după fructe de pădure pe teritoriul unei ursoiace cu doi pui. Au reuşit să sperie mama, dar unul din pui a rămas în urmă şi a fost capturat.

Martorul spune că "eram aici pe deal şi copiii au fugit la vale. Ne-am speriat că erau copiii pe deal. După ce am fugit după urs, puiul mic a rămas în buruian, în iarbă şi câinii au fugit după ei şi l-a luat omul ăla în barţe şi l-a protejat pur şi simplu". 

Nu e prima dată când localnicii se întâlnesc cu urşii.  

Aceasta este zona cea mai fecventată de către urşi. Ultima dată când ursul a fost aici, a fost chiar seara trecută.

Cei de la Protecţia Animalelelor spun că indivizii au pus în pericol nu numai puiul de urs, şi-au riscat chiar propriile vieţi 

Cristina Lapiş, preşedine Asociaţia Milioane de Prieteni: Ar trebui să ne gândim dacă ar fi fost un copil şi ar fi fost luat şi tratat aşa, le-ar fi plăcut părinţilor să vadă o astfel de scenă? Dacă mama era pe aproape, ei erau într-adevăr în pericol. Ursuleţul ce face singur în pădure acum? Nu are şanse să supravieţuiască de unul singur

Poliţiştii au deschis un dosar penal. 

Ionuţ Marin, purtător de cuvânt IPJ Braşov: Colegii mei s-au sesizat din oficiu cu privire la săvărşirea infracţiunilor de braconaj, respectiv rănirea sau schinguirea animalelor 

O întâlnire în pădure cu o ursoaică este foarte periculoasă, mai ales dacă are pui. Specialiştii ne dau sfaturi cum să reacţionăm în astfel de situaţii.

Ion Sănduloiu, salvamontist: Teoretic trebuie să ridicăm mâinile şi să o luăm uşor înapoi, în aşa fel încât să părem cât mai mare. Nu întoarcem spatele şi nu o luăm la fugă. Începem să ne retragem, dar ridicându-ne

România are cei mai mulţi urşi din toată Europa, în jur de 6.500, iar interacţiunile cu oamenii au devenit aproape zilnice.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Dosar penal în cazul puiului de urs chinuit de mai mulţi bărbaţi în Braşov