Antena Meniu Search
x

Video Dramele din spatele demolărilor de la metrou: Cei care lucrau acolo s-au trezit fără loc de muncă peste noapte

Demolările de la metrou dezgroapă dramele celor rămaşi peste noapte fără loc de muncă, care se întreabă acum cine le acoperă paguba. În timp ce Metrorex continuă acţiunea alături de primării, vânzătorii ridică probleme de legalitate. Iar avocaţii avertizează: dacă se adeveresc neregulile, paguba nu va fi recuperată de la sindicat, ci de la Metrorex.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 12.04.2021, 21:50

Vezi și

"Nu e corect! Nu e corect! De 21 de ani să fii aici... Nu e corect să vină acum după atâţia ani să zică ieşiţi afară şi plecaţi. Şi aproape de Paşte, şi aproape de sărbători. Şi probleme cu economia că vânzare nu e. Măcar să trăim până când vine Paştele!"

Ali şi-a deschis magazinul din staţia Gara de Nord la sfârşitul lui 1999. Ştie că şi-ar putea pierde curând afacerea, aşa că încearcă să scape repede de marfa care i-a rămas.

"Gândeşte-te că nu am alte venituri. Am pus lichidare de stoc, vindem ce vindem. Nu am altă parte unde duc".

Rămaşi pe drumuri

Pe acelaşi subiect

Una dintre următoarele staţii de pe lista demolatorilor ar putea fi chiar Gara de Nord, una dintre staţiile cu cele mai multe astfel de magazine. Primarul sectorului 1 a anunţat că deja a semnat actele necesare pentru desfiinţarea lor. Chiriaşii spun că demolările sunt ilegale. 

Victor Guşatu, asociaţia comercianţilor de la metrou: "Au pus în geam o dispoziţie de evacuare. La ora 8 seara. La ora 7:35 au venit să demoleze. Au pus ranga şi flexul pe magazin. La Pipera s-a întâmplat şi mai grav. Văd că ei nu respectă absolut nicio prevedere legală. Avocaţii noştri lucrează şi acum, la ora asta". 

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: "Metrorex a renunţat la cele 72 de ore pentru dezafectarea spaţiului şi din acest motiv Primăria Sectorului 2 a trecut la desfiinţarea imobilelor amplasate ilegal Primăria are obligaţia să notifice administratorul spaţiului". 

Victimele sindicatului

Rămaşi fără magazine, comercianţii s-ar putea îndrepta împotriva firmei sindicatului, cea care le-a închiriat spaţiile, dar şi împotriva Metrorex. Şi sindicatul ar putea acţiona Metrorex în instanţă. Avocaţii avertizează: compania de stat riscă să piardă şi mai mulţi bani. 

Adrian Cuculis, avocat: "Am mai văzut scenarii de genul acesta, legea este destul de clară. Şi aici iar se ridică un mare semn de întrebare: cum a fost posibil ca peste noapte efectiv să fie dărâmate acele construcţii? Cred că foarte şifonat dacă litigiile se vor termina bine, să spunem aşa, pentru comercianţi, va ieşi Metrorexul". 

Într-un videoclip postat pe o reţea de socializare, Ministrul Transporturilor spune că vânzătorii sunt victimele sindicatului. Mai mult, Cătălin Drulă spune că firma sindicatului încasa bani ilegal de la chiriaşi, deoarece contractul cu Metrorex a expirat în 2018. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Dramele din spatele demolărilor de la metrou: Cei care lucrau acolo s-au trezit fără loc de muncă peste noapte