Video

Dramele din spatele demolărilor de la metrou: Cei care lucrau acolo s-au trezit fără loc de muncă peste noapte

De Andre Rotaru.
Publicat: 12.04.2021, 21:50.
Actualizat: 12.04.2021, 21:50

Demolările de la metrou dezgroapă dramele celor rămaşi peste noapte fără loc de muncă, care se întreabă acum cine le acoperă paguba. În timp ce Metrorex continuă acţiunea alături de primării, vânzătorii ridică probleme de legalitate. Iar avocaţii avertizează: dacă se adeveresc neregulile, paguba nu va fi recuperată de la sindicat, ci de la Metrorex.

"Nu e corect! Nu e corect! De 21 de ani să fii aici... Nu e corect să vină acum după atâţia ani să zică ieşiţi afară şi plecaţi. Şi aproape de Paşte, şi aproape de sărbători. Şi probleme cu economia că vânzare nu e. Măcar să trăim până când vine Paştele!"

Ali şi-a deschis magazinul din staţia Gara de Nord la sfârşitul lui 1999. Ştie că şi-ar putea pierde curând afacerea, aşa că încearcă să scape repede de marfa care i-a rămas.

"Gândeşte-te că nu am alte venituri. Am pus lichidare de stoc, vindem ce vindem. Nu am altă parte unde duc".

Citește și:

Rămaşi pe drumuri

Una dintre următoarele staţii de pe lista demolatorilor ar putea fi chiar Gara de Nord, una dintre staţiile cu cele mai multe astfel de magazine. Primarul sectorului 1 a anunţat că deja a semnat actele necesare pentru desfiinţarea lor. Chiriaşii spun că demolările sunt ilegale.

Victor Guşatu, asociaţia comercianţilor de la metrou: "Au pus în geam o dispoziţie de evacuare. La ora 8 seara. La ora 7:35 au venit să demoleze. Au pus ranga şi flexul pe magazin. La Pipera s-a întâmplat şi mai grav. Văd că ei nu respectă absolut nicio prevedere legală. Avocaţii noştri lucrează şi acum, la ora asta".

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2: "Metrorex a renunţat la cele 72 de ore pentru dezafectarea spaţiului şi din acest motiv Primăria Sectorului 2 a trecut la desfiinţarea imobilelor amplasate ilegal Primăria are obligaţia să notifice administratorul spaţiului".

Victimele sindicatului

Rămaşi fără magazine, comercianţii s-ar putea îndrepta împotriva firmei sindicatului, cea care le-a închiriat spaţiile, dar şi împotriva Metrorex. Şi sindicatul ar putea acţiona Metrorex în instanţă. Avocaţii avertizează: compania de stat riscă să piardă şi mai mulţi bani.

Adrian Cuculis, avocat: "Am mai văzut scenarii de genul acesta, legea este destul de clară. Şi aici iar se ridică un mare semn de întrebare: cum a fost posibil ca peste noapte efectiv să fie dărâmate acele construcţii? Cred că foarte şifonat dacă litigiile se vor termina bine, să spunem aşa, pentru comercianţi, va ieşi Metrorexul".

Într-un videoclip postat pe o reţea de socializare, Ministrul Transporturilor spune că vânzătorii sunt victimele sindicatului. Mai mult, Cătălin Drulă spune că firma sindicatului încasa bani ilegal de la chiriaşi, deoarece contractul cu Metrorex a expirat în 2018.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

PARTENERI
Cum a reușit Claudia Radu de la Chefi la cuțite să slăbească. Ce face pe lângă sport: „Nu țin nicio dietă”
spynews.ro
Horoscopul zilei de 15 mai 2021. Află ce îți rezervă astrele
CaTine.ro
Reacții secundare ciudate pentru tânăra vaccinată din greșeală cu 4 doze: Bea și 7 litri de apă pe zi.
gandul.ro
A sărăcit familia pilotului? Soția lui Michael Schumacher vinde luxoasa vilă din Elveția cu 7 milioane de euro
prosport.ro
Atentie, romani! Aveti prin sertare astfel de carnete vechi de CEC? Puteti primi 200 de milioane
redactia.ro
Eiza Gonzalez, acoperită de un material care îi vine ca o a doua piele. Nimeni nu a putut să-și dea seama ce poartă
tvhappy.ro
Prostituată română bătută pe loc de soția unui client, lângă mașina în care a găsit-o cu el, în Italia
libertatea.ro
Angelique Kerber, gest de mare campioană la Roma! Ce a făcut după accidentarea Simonei Halep
GSP
Care au fost, de fapt, ultimele cuvinte ale lui Nicolae Ceaușescu
money.ro
Alexandru a murit la vârsta de 23 de ani, după ce a trecut prin 5 intervenţii chirurgicale. Tânărul era cunoscut de mii de români: "Rămas bun, prieten drag!"
as.ro
Lautaro Martinez și Antonio Conte s-au mutat în ring după scandalul uriaș de la Inter – AS Roma 3-1. Ionuț Radu a fost martor la „bătaie”
as.ro
Calvarul prin care a trecut vedeta care a ținut din 2015 secretă relația cu un bărbat celebru din România: "Am început să plâng!" A născut gemeni, iar după 2 ani s-a aflat cine e tatăl lor
as.ro