Antena Meniu Search
x

Video Evacuare cu scandal la metrou: Sindicaliștii și proprietarii s-au certat cu Radu Mihaiu. Directorul Metrorex a încercat să deschidă un chioşc cu ranga

A început evacuarea spațiilor comerciale de la metrou, iar prima stație vizată este Ștefan cel Mare. Evident nu a lipsit nici scandalul între sindicaliști și proprietarii de chioșcuri și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

de Monica Palade

la 07.04.2021, 18:52

Update: La fața locului au venit și jandarmii pentru a se asigura că lucrurile nu vor degenera din cauza tensiunilor. Directorul Metrorex, Ștefan Paraschiv, a fost filmat a rândul său încercând să deschidă un spațiu comercial cu ranga.

Update: Este scandal în stația Ștefan cel Mare, unde sindicaliștii și proprietarii magazinelor demolate reclamă primarului Sectorului 2, Radu Mihaiu, presupusa ilegalitate a operațiunii.

Oamenii spun că primarul trebuia să aștepte decizia instanței, unde este un proces pe rol. Totodată, proprietarii au anunțat că Primăria Sectorului 2 va răspunde în justiție pentru aceste abuzuri. De cealaltă parte, edilul Sectorului 2 a încercat să le explice că administratorul acestui spațiu nu este Sindomet, ci Metrorex.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Știre inițială: Demolarea magazinelor de la metrou a început în această dimineață cu stația Ștefan cel Mare, iar la acțiune a fost prezent și primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu. Edilul a semnat marți dispoziția pentru evacuare și demolare, susținând că spațiile comerciale de la metrou sunt ilegale și de aceea vor fi demolate. În cazul reprezentanților magazinelor care nu și-au ridicat marfa, bunurile vor fi sigilate.

Metrorex a anunțat că încă din 2018 a expirat contractul de asociere în participațiune dintre companie și firma Unităţii – Sindicatul Liber Metrou (USLM), iar ocuparea domeniului public se face în acest moment fără drept. De asemenea, Metrorex a precizat că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

Potrivit companiei, pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că: spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori; nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

”Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică”, a precizat Metrorex.

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a afirmat recent, referitor la contractul pentru valorificarea spaţiilor comerciale de la metrou, că acesta este o gaură neagră în veniturile Metrorex. 

Protest la metrou

Reamintim că pe 26 martie, circulaţia trenurilor de metrou a fost blocată în urma unui protest spontan al reprezentanţilor sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând în tunel, pe calea de rulare. 

Pe pagina de Facebook a Sindicatului Liber Din Metrou, angajații au transmis atunci că nu decizia Metrorex stă la baza protestului lor.  "Nu mai manipulați presa, oamenii din metrou sunt supărați pentru intimidare și masurile pe care le,, coaceți în culise., fără sa-i consultați. NU spatiile comerciale sunt motivul revoltei salariaților din metrou. Noi nu putem muncii fără sa respectam instrucțiunile de serviciu, nu servicii, pe care ne obligați sa le încalcăm. Metroul este datoria noastră! Îl apărăm pana la sfârșit! UNITATE".

Metrorex, plângere la DIICOT pentru terorism în cazul angajaților blocați la metrou

Totodată, Metrorex a făcut plângere la DIICOT pentru terorism în cazul angajaților blocați la metrou. Ministrul Transporturilor a depus plângere la DNA împotriva celor care au blocat metroul.

„Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, a declanșat cercetări, conform art.218 alin(4)din Legea nr. 62 din 2011 a dialogului social: declararea grevei de către organizatori cu încălcarea prevederilor art. 205 constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă, respectiv neasigurarea serviciilor de transport, la cel puțin o treime din activitatea normală”, se arata într-un comunicat al Poliției Române.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Evacuare cu scandal la metrou: Sindicaliștii și proprietarii s-au certat cu Radu Mihaiu. Directorul Metrorex a încercat să deschidă un chioşc cu ranga