Antena Meniu Search
x

E oficial! Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident

Un document oficial arată clar că românii plătesc mult şi mănâncă ieftin.

Vezi și

Un document oficial arată clar că românii plătesc mult şi mănâncă ieftin. Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident, deşi au aceeaşi etichetă şi acelaşi preţ. Nu doar mâncarea, ci şi detergenţii sau medicamentele ne sunt vândute la calitate inferioară, arată raportul Parlamentului European. Dar autorităţile europene fac primul pas concret pentru ca toate ţările din uniune să fie tratate egal atunci când vine vorba despre ce cumpăram. 

Aceeaşi etichetă, acelaşi preţ, altă calitate. Este practica nedreaptă care desparte Vestul de Est. Şi pe noi, de restul europenilor. 

Luăm exemplul unui preparat din carne. Una este reţeta pentru cel din Vest, alta, pentru cel din România, de exemplu. La noi, are mai puţină carne, mai multă grăsime, mai multă sare, mai mulţi îndulcitori, conservanţi artificiali şi o greutate mai mică faţă de produsul original. Aceeaşi practică a schimbării reţetei odată ce produsul a intrat pe piaţă se regăseşte şi la detergenţi şi se vede în puterea de spălare. În România, e nevoie de două măsuri pentru o spălare eficientă, în timp ce în Germania, de exemplu, e suficientă una, din acelaşi detergent.

Şi se recunoaşte. Într-un nou document oficial al Parlamentului European, dublul standard este dezbătut pe pagini întregi. Românii cer reguli clare pentru măsurarea şi îndepărtarea practicii. 

Pe acelaşi subiect

La Comisia Europeană, urmează o nouă întâlnire unde va fi discutată calitatea produselor din coşul zilnic din 16 ţări. 

Cum autorităţile române întârzie să ia măsuri concrete, mulţi preferă să îşi facă cumpărăturile în afara ţării. 

Până la finalul lunii mai, Comisia Europeană spune că va începe testarea coşurilor de cumpărături din fiecare ţară. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » E oficial! Alimentele de pe rafturile magazinelor autohtone sunt diferite faţă de cele din Occident