Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de inundaţii în Teleorman și Prahova. Zeci de gospodării şi hectare de teren au fost inundate

Nămeţii s-au transformat în şuvoaie şi au inundat judeţul Teleorman. Este alertă de cod portocaliu.

Vezi și

Nămeţii s-au transformat în şuvoaie şi au inundat judeţul Teleorman. Este alertă de cod portocaliu, după ce mii de oameni s-au trezit peste noapte cu locuinţele sau fântânile distruse. Pompierii au muncit ore în şir să ridice diguri în jurul curţilor şi să-i salveze pe localnici. În Prahova, pământul s-a surpat, iar autorităţile locale din mai multe zone se pregătesc să ceară sprijinul ministerului de Interne. 

La Drăgăneşti Vlasca, în Teleorman, un bătrân plânge cu ochii pierduţi pe fereastră. Casa lui este distrusă. Pompierii ajută o bunică să iasă din curtea inundată. 

Este cea mai afectată localitate din judeţ. În toată zona, zeci de locuinţe sunt sub ape, peste 100 de anexe gospodăreşti distruse şi tot atâtea fântâni afectate. Oamenii privesc de pe margine, în timp ce pompierii încearcă să sape şanţuri de urgenţă . 

Din mai multe gospodării, salvatorii au scos animalele pe braţe. Probleme sunt şi în localităţile vecine, după topirea rapidă a zăpezii. Apele au acoperit şi mai multe tronsoane din drumul naţional ce leagă Alexandria de Bucureşti. 

La Seciu, în Prahova, apele au provocat surpări de pământ. O familie riscă să rămână sub cerul liber, după ce zidurile casei s-au crăpat.

Hidrologii au emis cod portocaliu de inundaţii până mâine la prânz în judeţele Giurgiu şi Teleorman şi cod galben până mâine seară la ora 18, în Satu Mare, Bihor, Arad, Olt , Dolj şi Dâmboviţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Cod portocaliu de inundaţii în Teleorman și Prahova. Zeci de gospodării şi hectare de teren au fost inundate