Antena Meniu Search
x

Video "E ca și cum s-ar fi născut a doua oară". Povestea Ecaterinei, copila salvată de ştiinţă şi credinţă

Un copil primeşte un verdict cumplit - mai are de trăit doar câteva zile. Lumea se prăbuşeşte pentru părinţii săi. Medicii fac tot ce pot în sala de operaţie, iar oamenii din jur caută şi ei, disperaţi, soluţii de salvare. De la donaţii în bani până la rugăciune. Un imens lanţ uman de bunătate şi speranţă. E dovedit chiar ştiinţific faptul că rugăciunea are efecte miraculoase. Şi asta s-a şi întâmplat: un miracol. Aceasta este povestea adevărată a Ecaterinei, un copil de 12 ani, salvat de ştiinţă şi credinţă.

de Redactia Observator

la 15.04.2023, 20:34

Vezi și

Aşa se întâmplă minunile. Aproape nevăzute. Însă, de dată asta, totul s-a petrecut sub ochii oamenilor. De fapt, oamenii au făcut posibilă minunea. Se întâmpla într-o zi de miercuri, 3 noiembrie 2022.

Preot Vasile Ioana, paroh Biserica Sf. Nicolae Dintr-o Zi: Era 10 jumate seara și spovedeam ultima persoană aici. Doamna preoteasă Cătălina m-a sunat "părinte, sunt disperată, a noastră copilă are două stopuri cardiace, unul după altul. ajută-ne". 

Preot Nicoale Dima: Miercuri seară când s-a întâmplat toată chestia asta absolut imprevizibilă și eu și soția mea eram absolut la pământ, vă puteți imagina. Și în zilele următoare starea noastră sufletească s-a schimbat, să știți. 

Preot Vasile Ioana: Gândiți-va să te anunțe că fata ta va muri și el să vină în față Sfântului Altar și să spună, să se facă voia lui Dumnezeu. Păi asta este că în cărțile sfinților părinți. S-a creat un grup de rugăciune, pentru rugăciune neîncetată, fiecare dintre noi timp de o oră vom face psaltire ca să fie rugăciune neîncetată. Am o mămică care are 5 copii și are un bebe mic și a zis, "părinte, eu oricum nu dorm noaptea", și ea s-a trecut de la 3 noaptea la 4 dimineața că știe că atunci e trează. Altcineva se roagă la 12 noaptea, altcineva la 2 după-amiază. Fiecare se înscrie pe grup. Parohia asta s-a transformat într-o flacăra vie de rugăciune prin grupul de whatsapp în care neîncetat cineva se roagă. Acum, când vorbim noi, cineva e în genunchi, și se roagă.

Pe acelaşi subiect

Preot Vasile Ioana: Mă suna șefa de la ATI - "părinte, o pierdem în noaptea asta pe Ecaterina, părinte, rugați-vă". Şi noi dădeam pe grup, "fraților, acum rugați-vă că o pierdem pe Ecaterina". Doctorii mă sunau: "Părinte, rugați-vă, că ne e greu". Şi vă spun că așa a fost o comuniune între noi și medici extraordinară. Rugăciunea este respirația noastră acum. Știință și credință lucrează împreună, ele nu sunt în conflict.

Ecaterina, copilul salvat de ştiinţă şi credinţă

S-au făcut şi experimente care demonstrează asta. Prin rugăciune se purifică apele, se schimbă structura celulară a organismelor, se normalizează circulaţia sângelui, tensiunea arterială şi activitatea cerebrală.

Preot Nicolae Dima: Știind de unde am plecat, de acum 10 zile, când prognosticul era foarte prost, acum suntem foarte fericiţi că putem să o operăm, adică medicii nu folosesc cuvinte mari dar noi vedem asta drept un prim miracol.

Operaţia a reuşit. Însă Ecaterina a rămas cu sechele neurologice grave. Avea nevoie urgent de recuperare. Iar asta nu se putea întâmpla în România.

Preot Nicolae Dima: Plecăm în Germania cu Ecaterina. Slavă lui Dumnezeu, e o dimineață rece aici pe aeroportul Băneasa, dacă vreți să vă arăt ceva, uitați cum este înmatriculată aeronava cu care vom zbura. "OK-HAR". Am luat-o drept un semn bun. 

Ecaterina a început diverse terapii pentru recuperare imediat ce a ajuns la clinică de lângă Dresda.

Preot Nicolae Dima: Am acum un mesaj. Iată mesajul. "Vă mulțumesc tuturor pentru că ați avut încredere că o să mă fac bine". Ea este, deci, noua Ecaterina. Zic nouă Ecaterina pentru că Ecaterina e ca și cum s-ar fi născut a două oară.

Pe 6 martie Ecaterina a făcut primii pași. Alături de tatăl ei. 

Preot Vasile Ioana: I-am spus - ne bucurăm să te vedem și ea îmi spune - "îți mulțumesc din tot sufletul meu". Când mi-a spus asta, s-a topit inima mea, de bucurie. Cea mai mare bucurie pe care am trăit-o în Germania a fost aceea că am jucat Fazan cu ea. Şi ne-a bătut la Fazan de două ori, ne-a închis.

Preot Nicolae Dima: Au fost trei luni extrem de grele și mi-e frică să zic și frumoase. Așa cum Dumnezeu ne-a trimis încercarea, ne-a trimis și vindecarea.

Ecaterina se va întoarce acasă în mai puțin de o lună. E bine. Și e dovadă că miracolele se fac aici pe pământ, cu oameni, rugăciune și lumina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » "E ca și cum s-ar fi născut a doua oară". Povestea Ecaterinei, copila salvată de ştiinţă şi credinţă