Antena Meniu Search
x

Video Economie la Călărași: A fost stinsă flacăra eternă de la eroii războaielor mondiale. Consuma două butelii pe lună

Au tăiat gazul la flacăra eternă a eroilor. În timp ce în unele localităţi se discută reducerea iluminatului de sărbători, în Călăraşi cureaua s-a strâns şi mai tare. Flacăra din mijlocul unui monument dedicat eroilor din cele două războaie mondiale, dar şi revoluţionarilor care au murit în 1989, a fost stinsă pentru a reduce factura la gaze. Primarul spune că în locul arzătorului ar urma să fie montată o lampă eficientă energetic.

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 21.09.2022, 07:34

Vezi și

Era unul dintre reperele luminoase din oraş. Şi un simbol prin care se păstra vie memoria celor care s-au jertfit pentru ţară. Doar că, după 20 de ani, de teama facturilor la gaze, Primăria a stins flacăra eternă din mijlocul Monumentului Eroilor din Călăraşi.

Localnic: Nu ştiu cât ar economisi, dar cred că eroii meritau puţină lumină. 

Meritau, şi totuşi, mai importantă a fost economia. 

Marius Dulce, primar Călăraşi: Este clar. Atunci când am spus că facem economie la iluminatul public pe monumente, facem şi la gaz, este clar. 

Pe acelaşi subiect

Risipa făcută în cinstea eroilor neamului nu era chiar atât de mare

Nicolae Dragu, viceprimar: Economia nu se făcea de acolo. Consuma două butelii din astea de aragaz, cam două milioane. 250 de lei, pe lună. E 0,00001% consumul acesta. 

Andre Rotaru, reporter Observator: Primăria plănuieşte acum să înlocuiască arzătorul din mijlocul monumentului cu o lampă pe bază de LED, mult mai eficientă din punct de vedere energetic. Până când acest lucru se va întâmpla însă, flacăra va rămâne cel mai probabil stinsă.

Mulţi localnici cred că, în ciuda vremurilor grele, măsura este exagerată. Alţii cred că, totuşi, la monument se ardea gazul degeaba. 

Monumentul din Călăraşi este format din patru cruci, ce reprezintă câte o regiune istorică a ţării noastre, şi aduce un omagiu eroilor din Călăraşi căzuţi în cele două războaie mondiale, dar şi revoluţionarilor care şi-au pierdut viaţa în decembrie 1989. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Economie la Călărași: A fost stinsă flacăra eternă de la eroii războaielor mondiale. Consuma două butelii pe lună