Antena Meniu Search
x

Video O firmă cu 1 angajat a câștigat un contract de 100 de milioane de lei. Va trebui să se ocupe de 14 drumuri din Cluj

Şoferii care se întreabă de ce avem mai multe gropi decât şosele netede află acum una dintre explicaţii. 14 drumuri din judeţul Cluj vor fi întreţinute de o firmă cu un singur angajat. A câştigat la licitaţie contractul de aproape 100 de milioane de lei, iar Consiliul Judeţean nu a avut nimic împotrivă. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 20.09.2022, 20:07

Vezi și

Compania din Bistriţa a fost înfiinţată acum şase ani şi nu a avut niciodată mai mult de un angajat. Anul trecut a avut o cifră de afaceri de un milion şi jumătate de lei. În următorii patru ani va încasa de la stat de 60 de ori mai mult pentru întreţinerea drumurilor judeţene din zona Gherla. 

Alex Prunean, reporter Observator: Conform contractului, pe lângă tunderea vegetaţiei de pe marginea părţii carosabile, sau înlocuirea indicatoarelor rutiere degradate, singurul angajat al acestei firme are obligaţia de a întreţine şi podurile, lucru deloc uşor aici, având în vedere starea în care se află. Şi să îndeplinească dorinţa soferilor care circulă către satul Buza. Mai exact, să înlocuiască pe câţiva kilometri acest pietriş cu un strat de asfalt. 

Puțină dorință din partea firmei de a explica cum se va respecta contractul

La sediul firmei, singura persoana pe care am întâlnit-o nu a fost dornică să explice cum va respecta contractul. 

Pe acelaşi subiect

Înregistrare camera ascunsă:

- De la Antena 1! Oare cu cineva din conducere am putea vorbi?

- În ce problemă?

- Pe asfaltări.

- Nu, nu vă dau nicio relaţie, deja ştiu povestea. Nu, nu, nu. Nu mă interesează.

- Ideea asta era, doar să ne spuneţi...

- Nu, nu, nu. Nici număr de telefon, nici să mă contacteze nimeni nu mă interesează.

- Ideea era pentru un singur angajat, ştiţi...

- Nu dau niciun fel de relaţii.

Consiliul Judeţean Cluj nu este îngrijorat de situație

Relaţii dă Consiliul Judeţean Cluj, care nu este îngrijorat că o firmă cu un singur angajat a câştigat licitaţia pentru întreţinerea mai multor drumuri. Societatea din Bistriţa are doi subcontractanţi, care vor face, de fapt lucrările. "Își asumă asigurarea tuturor utilajelor și personalului necesare în ceea ce privește derularea acordului cadru. În condițiile în care legislația în vigoare permite recurgerea la această procedură", a transmis Consiliul Judeţean Cluj

În faţa unei legi permisive, şoferii se întreabă cine răspunde dacă drumurile nu sunt bine întreţinute. 

Romulus Mârza, primar comuna Ţaga: Sper ca acea firmă cu un singur angajat, deşi îmi pun şi eu semne de întrebare, să facă faţă provocărilor.

Aceeași firmă cu un angajat a câștigat și licitația pentru deszăpezirea drumurilor naționale din Mureș pentru trei ani. Exemple de subcontractări sunt şi în Moldova. O firmă cu un angajat face studiul de utilități pentru Spitalul Regional de Urgență Iași, iar altă a primit în 2019 contractul pentru refacerea drumurilor afectate de inundații din județul Suceava.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Stiri economice » O firmă cu 1 angajat a câștigat un contract de 100 de milioane de lei. Va trebui să se ocupe de 14 drumuri din Cluj