Antena Meniu Search
x

Video CALCUL: Cât vor plăti bucureștenii la iarnă, pentru încălzire, în funcție de numărul de camere din apartament

Toate pilotele sus! Este operaţiunea specială pentru care se pregătesc bucureştenii la iarnă. Probele la sistemul de termoficare au început azi, în ziua în care peste 700 de blocuri nu aveau apă caldă din cauza avariilor sau reparaţiilor programate. Oricum, căldura şi apa caldă vor costa de trei ori mai mult. Ca să scape de facturi de sute de lei, unii s-au mutat în casele de la ţară, încălzite cu lemne. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 20.09.2022, 19:22

Vezi și

Probele au început cu peste 700 de blocuri din Bucureşti care nu aveau apă caldă din cauza avariilor sau lucrărilor de reparaţii programate. 

Cele 600 de puncte termice ale Capitalei vor fi alimentate cu agent termic două săptămâni, timp în care apa caldă ar trebui să încălzească toate caloriferele conectate la sistemul centralizat.

George Necula, şef distribuţie agent termic Sector 3: Încărcarea se face cu apă rece, dedurizată. Odată cu această operaţiune pot apărea diverse probleme, avarii. Sunt şi puncte termice la care s-a intervenit pentru remedierea avariilor. 

Pierderile din reţea nu sunt singura problemă care se anunţă. În aprilie, gigacaloria s-a scumpit de la 164 de lei la 346. Iar facturile la căldură vor crește considerabil

Pe acelaşi subiect

Mircea Paraschiv, preşedinte de bloc: Diferenţa este colosală. Dacă anul trecut aveam pe factură un 200-300 de lei consum de apă caldă, numai luna trecută mi-a venit un consum de peste 1.000 de lei. Şi atunci de unde iese mia aia de lei pe care trebuie să o plătesc, din moment ce aproape jumătate de lună nu am avut apă caldă?

Cât va costa încălzirea apartamentului, în București

Raportat la consumul mediu de iarna trecută, cei care stau în apartamente cu 4 camere vor plăti cam 400 de lei pe lună pentru apă caldă şi căldură. Pentru un apartament cu două dormitoare, factura va ajunge la aproximativ 300 de lei lunar, 230 de lei pentru două camere şi în jur de 160 de lei pentru o simplă garsonieră. Unii bucureşteni au fugit deja de facturile mari. 

Mircea Paraschiv, preşedinte de bloc: Cine a avut posibilităţi s-au mutat pe la ţară. O parte din locatari, cei care sunt bătrâni, deja au plecat și au dat în închiriere apartamentele, cine a putut. Cine rămâne pe loc, nu ştiu cum se vor descurca. 

Dacă elveţienii s-au revoltat când au fost sfătuiţi de guvern să facă duş în doi ca să economisească apa caldă, localnicii din Bucureşti ar fi de acord, dar se tem că nu au cu ce.

Ca să scape de facturile mari, mai multe asociaţii de locatari vor să facă şedinţe şi să convingă locatarii să nu dea căldură în bloc. Alternativa propusă - încălzire la aragaz, cu aer condiţionat sau calorifere electrice.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Stiri economice » CALCUL: Cât vor plăti bucureștenii la iarnă, pentru încălzire, în funcție de numărul de camere din apartament