Antena Meniu Search
x

24 de ore de foc: un criminal periculos, care acum 6 ani şi-a ucis mama şi bunica, a fugit dintr-un spital de psihiatrie

Alertă şi operaţiuni de căutare de amploare la Iaşi, după ce un pacient al spitalului de psihiatrie din Pădureni a evadat.

Vezi și

Alertă şi operaţiuni de căutare de amploare la Iaşi, după ce un pacient al spitalului de psihiatrie din Pădureni a evadat. Este fostul elev, care acum şase ani, şi-a ucis mama şi bunica.

Alerta s-a dat seara trecută. Deşi securitatea din spitalul Pădureni este mult mai ridicată decât în alte unităţi asemănătoare, în jurul orei 18.30, tânărul a reuşit să evadeze.

Poliţia a pornit imediat pe urmele lui. S-au organizat filtre, iar oamenii legii au chemat în ajutor echipe specializate şi câini de căutare. Iniţial, căutările s-au concentrat pe zona cartierului Bucium din Iaşi. Acolo, în 2011, şi-a ucis mama şi bunica. Deşi era diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, a încetat să-şi ia medicamentul şi le-a atacat pe cele două femei. 

Totuşi, tânărul avea un antecedent. În 2012, la un an după ce a comis dubla crimă, a evadat din spitalul Socola. Aşa că pericolul a fost uriaş. 

După aproape 24 de ore de căutări, a fost găsit într-o localitate vecină, chiar de un angajat al unităţii medicale. Însă problema e mai gravă. România nu are centre de psihiatrie acreditate care să trateze persoane care au comis fapte penale. 

Acum, la spital e anchetă, iar conducerea vrea să afle cum a reuşit să evadeze. Tânărul va fi ţinut sub supraveghere, iar starea lui medicală va fi reevaluată. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » 24 de ore de foc: un criminal periculos, care acum 6 ani şi-a ucis mama şi bunica, a fugit dintr-un spital de psihiatrie