Antena Meniu Search
x

Actriţa Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare

A căzut ultima cortină pentru regina-mamă a teatrului românesc. După o viaţă dedicată scenei, Olga Tudorache a pornit spre ultimul act din piesa vieţii.

Vezi și

A căzut ultima cortină pentru regina-mamă a teatrului românesc. După o viaţă dedicată scenei, Olga Tudorache a pornit spre ultimul act din piesa vieţii în aplauzele neîntrerupte ale "copiilor" ei, aşa cum şi-a numit generaţiile de actori pe care le-a format.

"Eu mi-am luat la revedere de la cea mai mare actriţă pe care a avut-o această ţară.", spune actriţa Carmen Tănase. "Pentru mine, ea a fost unul dintre marile şi puţinele daruri pe care Dumnezeu mi le-a oferit în viaţă.", a spus şi Marius Rogojinski, actor şi fost student al Olgăi Tudorache.

Au fost 10 minute de aplauze, ultimele pentru Olga Tudorache. Elevii ei sunt acum actori pe marile scene. Oana Pellea, Marian Râlea, principele Radu Duda, dar şi sute de admiratori au venit să-i aducă un ultim omagiu.

Doamna de fier a scenei era însă doar o faţadă. Cei care care au fost norocoşi s-o întâlnească şi-o aduc aminte ca pe un om sensibil şi dedicat întru totul artei sale. Piesele de teatru în care uluia publicul cu prezenţa magnifică erau felul ei de a-şi spune povestea.

Olga Tudorache a fost înhumată pe Aleea Artiştilor, din Cimitrul Bellu. Regina mamă a teatrului românesc a fost înmormântată cu onoruri militare. Şase ofiţeri au purtat sicriul învelit în tricolor, iar trei salve de tun au fost trase la finalul slujbei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » Actriţa Olga Tudorache a fost înmormântată cu onoruri militare