Antena Meniu Search
x

Epidemie de birocraţie în cabinetele medicilor de familie

Este epidemie de birocraţie în cabinetele medicilor de familie. Cauza - noul pachet de bază şi cârpelile legislative din sistemul sanitar românesc, care le ocupă medicilor aproape jumătate din timpul pentru pacienţi.

Vezi și

 Doctorii trebuie să solicite declaraţii de venit, să emită reţete diferite pentru toate categoriile de medicamente sau să tipărească suplimentar rapoartele electronice pentru decontare. Culmea e că Ministerul nu vrea să ţină cont nici măcar de soluţiile oferite de ei.

Pentru reţeta electronică, medicul de familie trebuie să mai aibă în dotare o altă imprimantă.

Mariana Pârcălabu este medic de familie de 20 de ani. Dar birocraţia îi dă din ce în ce mai mult de furcă. În fiecare zi, la uşa cabinetului se strâng în jur de 25-30 de pacienţi pentru consultaţii.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate decontează medicilor doar 20 de vizite ale pacienţilor. Ceilalţi sunt consultaţi gratis.

Mulţi dintre ei sunt pensionari cu venituri sub 700 de lei. Toţi trebuie să completeze în faţa medicului o declaraţie pe propria răspundere că nu mai au şi alte venituri. Dar unii mai uită de banii pentru zile negre depuşi la bancă.

În plus, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate le cere medicilor să tipărească rapoartele trimise electronic, minim 30 pagini, şi reţetele.

În plus, medicii de familie reclamă faptul că în noua lege, statutul de negociator a fost modifiicat cu cel de consultant, iar soluţiile oferite de reprezentanţii medicilor de familie au fost ignorate de ministerul Sănătăţii

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Epidemie de birocraţie în cabinetele medicilor de familie