Antena Meniu Search
x

Taximetriştii au blocat Capitala cu un protest de amploare în faţa Guvernului

Este război între firmele de taxi şi şoferii care practică ride-sharing. Mii de taximetrişti au protestat astăzi în faţa Guvernului.

Vezi și

Este război între firmele de taxi şi şoferii care practică ride-sharing. Mii de taximetrişti au protestat astăzi în faţa Guvernului. Cer autorităţilor să stabilească reguli clare pentru cei care oferă servicii de transport prin platforme online. Între timp, de la Curtea Europeană de Justiţie a venit o decizie în premieră: UBER este un serviciu de transport, şi nu unul digital. Prin urmare, are nevoie de reglementări specifice.

Aşa arăta, la prima oră, Piaţa Victoriei din Capitală. Mii de taximetrişti au blocat zona din faţa Guvernului. Vor ca şoferii care practică ride sharing să funcţioneze după regulile taximetriei. 

În timp ce taximetriştii îşi strigau nemulţumirile, tot nordul Capitalei era paralizat. 

După câteva ore de protest, liderii celor strânşi în Piaţa Victoriei au fost chemaţi la Guvern,  pentru negocieri. Veştile bune au venit însă tocmai de la Luxemburg. 

Decizia ar urma să schimbe statutul Uber şi în România, unde sunt deja 450.000 de utilizatori, dintre care 350.000 numai în Bucureşti. Mulţi au renunţat să mai apeleze la taximetriştii care îi pun des în situaţii neplăcute. 

De acum, un astfel de comportament va fi amendat cu până la 5.000 de lei. La fel şi  vorbitul la telefon, muzica dată prea tare sau atitudinea nepoliticoasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Taximetriştii au blocat Capitala cu un protest de amploare în faţa Guvernului