Antena Meniu Search
x

Video Festivalul Getodava a transformat pârtia de ski din Iaşi în câmp de luptă. Geto-daci, romani, gladiatori și iele au făcut demonstraţii spectaculoase

Istoria prinde viață in acest final de săptămâna la Iaşi, acolo unde are loc a treia ediție a festivalului Getodava. Geto-daci, romani, gladiatori și iele s-au adunat pe pârtia de ski de lângă oraş, unde au făcut demonstrații de luptă, au dansat şi au spus poveşti, dar şi-au etalat măiestria şi în ateliere meşteşugăreşti.

de Redactia Observator

la 28.08.2022, 09:18

Vezi și

Pârtia de ski de la marginea Iaşului s-a transformat, în acest weekend, în câmp de luptă, dar și în așezare geto-dacă. Dacii, romanii, gladiatorii și ielele au poposit pe deal pentru a le arăta curioșilor cum se trăia în vremurile acelea: "E important să păstrăm din tradiţii şi să le facem şi lor cunoscută istoria poporului român".

Pe lângă vestitele ateliere cu arme și podoabe de pe vremea dacilor, curioșii s-au bucurat și de câteva demonstrații.

Participant: E foarte tare. Mă distrez de minune.  E altceva când faci tu , şi altceva când îl auzi. 

Participant: E interesant, pentru că sunt momente când oameni se adună şi mai fac chestii împreună. Decât să ne petrecem zi de zi stând în casă.

Pe acelaşi subiect

la Festivalul Getodava au venit iubitori de istorie din 12 asociații din țară, dar și din Italia și Bulgaria.

Constantin Lăpuşneanu, organizator: Vor încânta publicul cu foarte multe spectacole, cu dansuri, cu demonstraţii militare, cu teatru pentru copii. Iar la finalul zilei va fi acea mare bătălie între daci şi romani.

Festivalul a ajuns deja la a treia ediție, iar intrarea este gratuită. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Festivalul Getodava a transformat pârtia de ski din Iaşi în câmp de luptă. Geto-daci, romani, gladiatori și iele au făcut demonstraţii spectaculoase