Antena Meniu Search
x

Filmul românesc premiat la Berlin criticat aspru de presa britanică

Film românesc premiat la Berlin, dar criticat aspru de presa britanică.

Vezi și

Film românesc premiat la Berlin, dar criticat aspru de presa britanică. Ziarul "The Guardian" a publicat recenzia unui critic, pentru care lungmetrajul "Touch me not" e doar una din ultimele catastrofe pe care le-a cunoscut omenirea. La fel ca Brexit sau alegerea lui Donald Trump. Pentru cotidianul spaniol "El Pais" premierea filmului a fost o "alegere discutabilă". Iar "Le Monde" îl numeşte o excursie în intimitate. Cert este că "Touch me not" a reuşit, în scurt timp, să declanşeze controverse. 

"De ce nu m-ai întrebat niciodată despre ce este filmul acesta?" Este o întrebare la care mulţi critici de film încearcă să găsească răspuns. După premierea de la Berlin, "Nu mă atinge-mă" a fost disecat de înţelesuri şi calitatea realizării. În pagina destinată festivalului, britanicii de la The Guardian îi fac o analiză acidă.

"(...) E un film atât de prost încât provoacă stinghereală. E cumplit de mediocru, infatuat şi plin de clişee referitoare la orientările sexuale alternative, fetişism şi exhibiţionism. (...)", The Guardian, Marea Britanie.

Filmul spune povestea unei femei care încearcă să-şi depăşească fobia faţă de relaţiile intime. Printre actori sunt un transsexual şi un tânăr cu dizabilităţi.

Cotidianul spaniol "El Pais" a numit premierea peliculei o alegere... discutabilă. Publicaţia americană "The Hollywood Reporter" este printre puţinele care au avut o recenzie pozitivă. A numit pelicula "un film provocator despre sexualitate şi intimitate".

Au fost şi jurnalişti care, la premiera de la Berlin, au părăsit sala după 5 minute. Regizoarea Adina Pintilie a spus pe scena galei că i-ar placea ca dialogul pe care îl propune filmul, să ajungă peste tot în lume.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Filmul românesc premiat la Berlin criticat aspru de presa britanică