Antena Meniu Search
x

Gerul care a lovit România scumpește carnea de miel de Paşte şi cu 20%

Carnea de miel s-ar putea scumpi, brusc, cu 20 la sută! Gerul năprasnic din ultimele zile e un real pericol şi pentru animale.

Vezi și

Carnea de miel s-ar putea scumpi, brusc, cu 20 la sută! Gerul năprasnic din ultimele zile e un real pericol şi pentru animale, iar ciobanii spun ca trebuie să investească bani în mai multă hrană, ca mieii să supravieţuiască şi să avem ce cumpăra de Paşti. 

"Sperăm să avem miei din abundenţă anul acesta, ca şi anul trecut. E un an foarte bun de miei, până în prezent, din punctul meu de vedere ca şi crescător." Atât de optimişti erau, luna trecută, crescătorii de oi. Câteva zile de ger crunt sunt îndeajuns să le dea peste cap aşteptările. Acum, din cauza frigului, mulţi ciobani se tem că mieii ar putea fi decimaţi. "O problemă pentru cei care se nasc acum, mieii mici, pentru că intervine o problemă de hipotermie. Dacă nu eşti atent, ai ocazia să piezi mielul."

Mai puţini miei ar însemna, automat, un preţ mai mare, la vânzarea lor. În ianuarie, ciobanii spuneau că vor vinde mielul în viu cu 10 lei kilogramul. Acum, vremea rea mai adaugă doi sau trei lei în plus pe kilogram. Pentru că animalele au nevoie de mai multă hrană ca să reziste gerului. 

Iar până în vitrinele magazinelor, la preţ apare şi adaosul procesatorilor. N-ar fi de mirare daca, anul acesta, carnea de miel ar putea atinge o valoare record. Anul trecut, în magazine, un kilogram se vindea cu 25 de lei. Anul acesta, de Paşti, preţul ar putea sări de 30 de lei pe kilogram. 

Ca o ironie, dacă preţul va fi mai mare, mieii vor fi mai mici, la propriu, spun cei din industria cărnii. 

Românii mănâncă doar puţin peste două kilograme de carne de miel într-un an, potrivit statisticilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Gerul care a lovit România scumpește carnea de miel de Paşte şi cu 20%