Antena Meniu Search
x

Fiul unui bărbat internat la Botoșani, repezit de medic la telefon: "Te sunăm noi când moare!" Și l-au sunat

Fiul unui bărbat internat la Botoșani a fost repezit de medic la telefon: "Te sunăm noi când moare!" Și l-au sunat, după ce tatăl lui s-a stins și a apărut apoi pe lista pacienților cu covid decedați.

Cosmin Stăniloiu
de Cosmin Stăniloiu

la 19.06.2020, 09:12

Botoșani
Imagine cu caracter ilustrativ - hepta
  • Bărbatul a murit fiind infectat cu coronavirus.
  • Familia acuză spitalul de rele tratamente.

Decesul cu numărul 1.361 de pe lista pacienților cu coronavirus morți în România e un bărbat din Botoșani care s-a stins pe 11 iunie,  la Spitalul Județean Mavromati. Avea 59 de ani și familia face declarații tulburătoare despre modul în care a fost tratat în spital și despre cum le-au vorbit medicii rudelor.

Fratele lui Dumitru S. a povestit că acesta a fost internat în Spitalul Județean pe data de 29 mai 2020, după ce a acuzat o stare generală de rău, cauzată de stropirea pomilor din grădină, nefolosind o mască de protecție.

Familia spune că a ajuns în jurul orei 11:00 la spital și a stat în cortul de triaj până la miezul nopții, alături de alte cinci persoane, despre care nu se știa dacă sunt sau nu purtătoare ale virusului. A fost ulterior internat pe secția urologie, pentru că avea și afecțiuni renale.

Pentru că a prins minivacanța de Rusalii, Dumitru S. a fost văzut de un medic abia pe data de 2 iunie. Două zile mai târziu a fost mutat la terapie intensivă.  

Pe acelaşi subiect

"Aș vrea să menționez că în toată această perioadă vorbeam zilnic cu el, atât noi cât și fiul lui. După această mutare, o zi nu a mai știut nimeni nimic de el și de câte ori suna fiul lui la secția ATI, asistentele care îi răspundeau îi tot spuneau să sune mai târziu că doctorul este în operație. A reușit într-un sfârșit să vorbească cu doctorul și acesta i-a spus că trebuie să stea acasă liniștit că oricum îl vor suna ei când va muri.

A întrebat dacă e nevoie să îl transferăm la un alt spital sau e nevoie de vreun tratament sau orice intervenție medicală care trebuie plătită și i s-a răspuns ironic: "dar, la București nu vreți? Poate chiar cu elicopterul?! oricum ce îi fac aia asta facem și noi, așteptăm să moară.", a declarat fratele pacientului, pentru Botoșeneanul.

Bărbatul a mai povestit că medicii și asistentele i-au luat telefonul fratelui, după ce acesta și-a sunat rudele și s-a plâns că e ținut dezbrăcat și tratat rău în spital și că vrea să plece acasă: "După ce a vorbit cu unul dintre frați a lăsat telefonul deschis și auzit cum doctorul și asistentele țipau la el că oricum nu-l vor lasă să plece. Din acel moment nu am mai putut lua legătura cu el. Telefonul i-a fost închis și seara târziu fiul lui a reușit să vorbească cu doctorul care i-a spus că l-au sedat și l-au intubat pentru că era în stare critică."

Zilnic la telefon, rudelor li s-ar fi spus că vor fi anunțate când moare: „Cum poți spune ca medic unui copil care sună să se intereseze de starea părintelui său: "Nu mai suna atâta, te sunăm noi când moare!"

Și fiul lui Dumitru a fost sunat, pe 12 iunie, deși pacientul murise cu o zi înainte. Familia dorește analizele și fișa medicală a pacientului pentru a înțelege ce s-a întâmplat cu el, dar și ce tratament i-a fost administrat și mai ales de ce a fost nevoie să fie sedat.

"Din punctul meu de vedere, ceea ce pot spune este că știu de deces. Despre cele descrise de familie, nu avem informații, și dacă e, DSP se va autosesiza în acest caz. Familia poate depune și o sesizare.", a declarat pentru sursa citată Monica Adăscăliței, director DSP Botoșani. 

Spitalul Județean Botoșani nu și-a exprimat un punct de vedere, deși acesta s-a solicitat, la prima oră a dimineții de sâmbătă, 13 iunie 2020.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Fiul unui bărbat internat la Botoșani, repezit de medic la telefon: "Te sunăm noi când moare!" Și l-au sunat