Antena Meniu Search
x

Florin, un tată disperat, îşi cere dreptatea la CEDO, ca să îşi aducă acasă copiii

Românul care a stat în greva foamei aproape o lună după ce statul britanic i-a luat copiii şi i-a încredinţat unui cuplu de homosexuali vrea să ajungă acum la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

Vezi și

Românul care a stat în greva foamei aproape o lună după ce statul britanic i-a luat copiii şi i-a încredinţat unui cuplu de homosexuali vrea să ajungă acum la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.

-Eu îmi iubesc familia! 

-Dă-i şi lui mami să cânte! Ia zi, ea ce părere are despre familie? 

-Uite aici, Andi, cântă puţin pentru tati, cântă puţin! 

Pe acelaşi subiect

În aceste imagini, momentele de veselie din familia Barbu par că nu se sfârşesc. Diana şi Andi cântă şi dansează. Mama lor este fanul formaţiei, iar tatăl filmează fiecare reprezentaţie. Pentru autorităţile din Regat, atmosfera din căminul românilor nu este potrivită pentru cei doi copii. 

Peste noapte, copiii sunt plasaţi într-o familie de homosexuali. Soţii ajung la divorţ, iar doi fraţi se pierd de părinţi printre străini. 

-Chiar zilele trecute a fost ziua Dianei, a împlinit 9 ani. 

-Cum e să nu poţi să îţi strângi fata în braţe de ziua ei? 

-E foarte greu, deci ce se întâmplă, din punctul meu de vedere, este inuman.

Inuman, spune bărbatul, a fost şi momentul în care micuţii au fost smulşi din braţele lui. 

-Am găsit-o pe Diana plângând. I-am promis că voi face tot posibilul să o aduc înapoi acasă.

Odată cu promisiunea făcută Dianei, pentru Florin începea o luptă contracronometru.  

-Nu pot să vorbesc nici măcar la telefon cu ei, să-i văd, continui să le cumpăr cadouri şi aştept ziua în care se vor întoarce acasă.

În aşteptarea acelui moment, Florin a iniţiat nenumărate petiţii online. Cazul familiei sale a ajuns la urechile românilor de pretutindeni, care au ieşit în stradă pentru a-şi arăta sprijinul. Din marile capitale, la serviciul social din Marea Britanie au fost trimise jucării pentru Andi şi Diana. Iar pe pagina de Facebook a bărbatului, poeziile pentru copiii săi au strâns aprecieri din toată lumea. 

-Ştiu că mai devreme sau mai târziu ei vor intra pe Facebook-ul meu şi mă vor căuta şi vreau să le arăt că am luptat pentru ei în fiecare zi încercând să îi aduc înapoi.

Aceeaşi luptă l-a adus pe Florin în preajma Anei Maria Nedelcu, românca acuzată că şi-ar fi răpit copilul din Canada, în disperarea de a-l ţine departe de un tată violent. 

-Eu cred că nu i s-a respectat dreptul la viaţa de familie nici lui şi nici copiilor, în primul rând.

Un abuz din partea autorităţilor britanice, spune avocatul care se va adresa, în numele lui Florin, până la sfârşitul lunii, Curţii Europene a Drepturilor Omului. 

-Instanţa engleză, la momentul la care a luat în calcul adopţia, în primul rând, trebuia să încredinţeze copiii unui membru din familia extinsă, maternă sau paternă.

Anul trecut, povestea lui Florin a făcut înconjurul presei internaţionale. În faţa Parlamentului European de la Strasbourg, bărbatul a stat în grava foamei, într-un cort, 18 zile. Alte trei zile şi le-a petrecut fără apă şi mâncare şi la Bruxelles. 

Pe pagina de Facebook a făcut acum un apel la cei care vor să îl ajute să îşi aduca înapoi acasă copiii. Are nevoie de banii necesari pentru depunerea aplicaţiei la CEDO, singura şansă pe care i-o mai dă justiţia. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Florin, un tată disperat, îşi cere dreptatea la CEDO, ca să îşi aducă acasă copiii