Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Frigul - inamicul dinţilor sensibili

Cred că nu e om pe lume să-şi dorească să sufere de dureri de dinţi! E motivul principal pentru care majoritatea dintre noi ne spălăm pe dinţi cel puţin de două ori pe zi şi mergem - măcar anual - la un control stomatologic

de Redactia Observator

la 06.11.2014 , 15:50

Cred că nu e om pe lume să-şi dorească să sufere de dureri de dinţi! E motivul principal pentru care majoritatea dintre noi ne spălăm pe dinţi cel puţin de două ori pe zi şi mergem - măcar anual - la un control stomatologic

Cu toate acestea, există persoane care - chiar dacă aparent au dantură excelentă - tot au probleme cu dinţii. Nu tot timpul. Doar atunci când stau în frig sau beau ceva rece. Aceşti oameni suferă de sensibilitate dentară, o afecţiune nu doar sâcâitoare, ci şi foarte periculoasă. Partea bună este că acum pot face anumite tipuri de tratamente care să îi scape de dureri.

Nimic nu pare să fie mai neplăcut decât să suferi de sensibilitate dentară! Să ai dureri ori de câte ori bei ceva mai rece, să nu te poţi atinge de îngheţată şi - cum vine iarna - să nu mai poţi să zâmbeşti. Totuşi, de ce se instalează acest disconfort? Doar stomatologii pot şti.

Vezi și

Unde gingia s-a retras sau avem un defect neuniform, evident ei sunt mult mai sensibili şi acest efect termic se duce direct la nerv.

Tratamentul de desensibilizare se face în cabinetele stomatologice. Unul este pe baza unor substanţe care conţin mult fluor şi care sunt aplicate direct pe dantură. A doua variantă de tratament este cu laser.

Laserul reacţionează termic şi sudează canalele dentinare şi este de lungă durată. Cel chimic trebuie repetat. Depinde acum de sensibilitatea pacientului: din jumătate în jumătate de an sau o dată pe an.

Dacă de sensibilitatea dentară scăpaţi după ce faceţi unul dintre cele două tratamente, ar fii bine să vă preocupaţi serios de cauza apariţiei ei. În unele cazuri durerile dentare la frig sau cald pot fi urmarea unei afecţiuni mult mai grave.

În mod normal apare la persoanele care sunt predispuse la paradontoză sau la pacienţi care au depus un strat mare de tartru este acelaşi efect. Mecanic se retrage gingia. După ce este înlăturat acest tartru rămâne gingia dezgolită şi apare durerea.

Nu uitaţi că pentru a vă păstra dinţii sănătoşi - pe lângă pasta de dinţi - trebuie să folosiţi atât apă de gură, cât şi aţă dentară.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Frigul - inamicul dinţilor sensibili