Găteşte sarmale întoarse. Umplutura de carne devine înveliş!
Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de sărbători şi nu este om care sa nu le îndrăgească. Însă nimeni nu a încercat să le reinventeze. Şi pe bună dreptate! Nu aşa a gândit şi un bucătar din Albă, care găteşte sarmale întoarse, în care umplutura de carne devine înveliş.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de sărbători şi nu este om care sa nu le îndrăgească. Însă nimeni nu a încercat să le reinventeze. Şi pe bună dreptate! Nu aşa a gândit şi un bucătar din Albă, care găteşte sarmale întoarse, în care umplutura de carne devine înveliş.
Sunt aceleaşi ingrediente ca la sarmalele obişnuite. Însă asemănările se opresc aici. Pentru că în loc să toace carnea, chef Cosmin Toma începe cu tocatul verzei. Ea va deveni umplutura sarmalelor întoarse.
Cât timp umplutura fierbe, chef Cătălin pregăteşte carnea. Cotlet de porc tăiat felii, pe care le va întinde.
Urmează etapa pentru care la sarmalele obişnuite, se vede îndemânarea bucătarului. Însă când învelişul sarmalelor este din carne, totul pare mult mai uşor. După ce am terminat de rulat sarmalele, le punem în tavă.
Le acoperim cu varză şi le punem la cuptor pentru o oră. În mâinile unui bucătar cu experienţă şi imaginaţie, rezultatul este de-a dreptul spectaculos.
Sarmalele întoarse sunt gata! Sunt sarmale reinterpretate, adică foaia de carne şi umplutura de varză.
Înnobilate cu tradiţionala mămăligă, dar şi parfumul cu gust de Alba Iulia, fac deliciul oricărui gurmand.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰