Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Găteşte sarmale întoarse. Umplutura de carne devine înveliş!

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de sărbători şi nu este om care sa nu le îndrăgească. Însă nimeni nu a încercat să le reinventeze. Şi pe bună dreptate! Nu aşa a gândit şi un bucătar din Albă, care găteşte sarmale întoarse, în care umplutura de carne devine înveliş.

de Redactia Observator

la 22.12.2016 , 21:30

Sarmalele sunt nelipsite de pe masa de sărbători şi nu este om care sa nu le îndrăgească. Însă nimeni nu a încercat să le reinventeze. Şi pe bună dreptate! Nu aşa a gândit şi un bucătar din Albă, care găteşte sarmale întoarse, în care umplutura de carne devine înveliş.

Sunt aceleaşi ingrediente ca la sarmalele obişnuite. Însă asemănările se opresc aici. Pentru că în loc să toace carnea, chef Cosmin Toma începe cu tocatul verzei. Ea va deveni umplutura sarmalelor întoarse.

Cât timp umplutura fierbe, chef Cătălin pregăteşte carnea. Cotlet de porc tăiat felii, pe care le va întinde.

Vezi și

Urmează etapa pentru care la sarmalele obişnuite, se vede îndemânarea bucătarului. Însă când învelişul sarmalelor este din carne, totul pare mult mai uşor. După ce am terminat de rulat sarmalele, le punem în tavă.

Le acoperim cu varză şi le punem la cuptor pentru o oră. În mâinile unui bucătar cu experienţă şi imaginaţie, rezultatul este de-a dreptul spectaculos.

Sarmalele întoarse sunt gata! Sunt sarmale reinterpretate, adică foaia de carne şi umplutura de varză. 

Înnobilate cu tradiţionala mămăligă, dar şi parfumul cu gust de Alba Iulia, fac deliciul oricărui gurmand.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Mergeți duminică la vot?
Observator » Ştiri sociale » Găteşte sarmale întoarse. Umplutura de carne devine înveliş!