Antena Meniu Search
x

Peste un milion de români îşi vor petrece vacanţa în ţară, plătind cu tichetele oferite de stat

Vezi și

2017 se anunţă un an record pentru turismul românesc! În unele staţiuni de pe litoral, cu greu mai găseşti locuri, iar hotelierii se pregătesc de asaltul turiştilor cu vouchere. Peste un milion de bugetari vor primi tichete cu valoarea unui salariu minim pe economie, pe care le vor putea folosi numai la noi în ţară.

Sezonul estival se anunţă a fi unul extrem de aglomerat pentru hotelieri. De la 1 iulie, fiecare bugetar va primi câte un voucher în valoare de 1.450 de lei, pe care îl va putea folosi doar pentru vacanţe în ţara noastră. Asta înseamnă că peste un milion de turişti îşi vor face, garantat, concediile în România.

În unele staţiuni, locurile de cazare s-au vândut deja în totalitate. Cu 1.450 de lei, un turist poate petrece câteva zile pe litoral la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus. Însă în staţiunile mai ieftine. 

Şi muntele va fi foarte căutat. Un voucher este suficient pentru o vacanţă de 4 nopţi pe Valea Prahovei la un hotel de 3 stele.

Oamenii din domeniu spun că acordarea voucherelor de vacanţă va duce şi la scăderea evaziunii fiscale din turism, unul dintre domeniile cele mai greu de controlat.

Conform estimărilor, românii vor cumpăra vacanţe în valoare de aproape 400 de milioane de euro anul acesta numai prin intermediul voucherelor. La acest bilanţ se mai adaugă şi cheltuielile din vacanţă, care vor aduce venituri substanţiale furnizorilor de servicii din staţiuni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Peste un milion de români îşi vor petrece vacanţa în ţară, plătind cu tichetele oferite de stat