Antena Meniu Search
x

Curs valutar

4.000 de oameni au rămas cu o singură cale de acces, îngustă, spre locuinţele lor

Locuitorii unui cartier rezidenţial din nordul Capitalei sunt revoltaţi că nu mai pot merge pe drumul care îi ajuta să ocolească centura supraaglomerată. Drumul forestier a fost închis de Romsilva, printr-o hotărâre judecătorească.

de Redactia Observator

la 17.02.2017 , 20:22

Locuitorii unui cartier rezidenţial din nordul Capitalei sunt revoltaţi că nu mai pot merge pe drumul care îi ajuta să ocolească centura supraaglomerată. Drumul forestier a fost închis de Romsilva, printr-o hotărâre judecătorească.

Drumul care taie pădurea Băneasa în are în jur de un kilometru lungime şi le facilita accesul celor aproape 4.000 de locuitori ai complexului rezidenţial din cel mai scump sector al Capitalei. Ei puteau să ocolească Centura Capitalei şi aşa supraaglomerată. 

Timp de zece ani, drumul forestier a fost folosit ca scurtătură de locatari pentru a ajunge în complexul rezidenţial. Însă, de câteva zle, Romsilva a obţinut o hotărâre judecătorească definitivă în care se spune că pe drumul forestier nu mai au acces maşinile. Chiar a fost pusă şi o barieră care a fost legată cu lanţuri, iar asta i-a înfuriat pe locatari. 

Vezi și

Activiştii de mediu spun că instanţa a împiedicat de fapt construcţia unui bulevard cu 6 benzi, în mijlocul pădurii.

Pe acelaşi subiect

-Am realizat un lucru benefic pentru cetăţeni şi pentru pădurea Băneasa, care, vă daţi seama ce agresiunea putea să aibă cu un bulevard cu 6 benzi, cu un asemenea trafic. 

Bariera proaspăt montată de Romsilva s-a ridicat, totuşi, pentru o maşină. 

Pentru locuitorii complexului rezidenţial, singura variantă rămâne drumul amenajat de dezvoltator. Este îngust şi are doar o bandă pe sens, iar după închiderea drumului forestier, a devenit un chin pentru locatari. Chiar şi o ambulanţă a fost prinsă în blocaj.

În incinta complexului învaţă şi 400 de copii, care au ajuns cu întârziere la şcoală. 

Complexul imobiliar s-a extins mult în ultimii ani, iar infrastructura construită nu mai face faţă. Şi nu este singurul astfel de caz din Capitală. Multe dintre ansamblurile noi de locuinţe au astfel de hibe. De multe ori, drumurile rămân neasflatate, iar unele căi de acces sunt atât de înguste încât, în cazul unei urgenţe, salvatorii ar putea ajunge prea târziu.  

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Ştiri sociale » 4.000 de oameni au rămas cu o singură cale de acces, îngustă, spre locuinţele lor