Antena Meniu Search
x

Povestea unei fotografii care a stârnit valuri de emoţie pe internet. Dorina, infirmiera care citeşte poveşti copiilor bolnavi din spital e un model

O fotografie arată că spitalele din România pot fi şi altfel. Cadre medicale care nu doar că ştiu să comunice cu pacienţii, ci devin prietenii lor.

Vezi și

O fotografie arată că spitalele din România pot fi şi altfel. Cadre medicale care nu doar că ştiu să comunice cu pacienţii, ci devin prietenii lor. Imaginea cu infirmiera care citea poveşti unei fetiţe bolnave  a impresionat.  A stârnit un val uriaş de simpatie. Reporterii Observator au intrat în salonul în care copila de cinci ani a ascultat, pentru prima oară în viaţa ei, o poveste. 

Dorina este ca a doua ei mamă. Poveştile pe care mama nu i le poate citi o liniştesc pe fetiţa de cinci ani. Fotografia cu cele două, în spital, a transmis emoţii puternice. Mii de oameni au apreciat-o şi au distribuit-o pentru ca astfel de momente să nu mai fie atât de rare în spitalele româneşti. 

La Grigore Alexandrescu, Dorina aleargă între saloane. Şi face tot posibilul să nu fie doar o infiermieră. Ci o prietenă. De multe ori, citeşte spaimă în ochii celor mici. Dorina Mihai, infirmieră: "După ce a ieşit din baie, mama a spus că vrea şi dumneaei să facă baie şi m-a rugat să stau cu fetiţa. Fiind speriată că pleacă mama de lângă ea şi agitată, ca să se potolească şi să stea cuminte, i-am citit o carte şi m-am aşezat lângă ea."

A fost suficient încât să adoarmă liniştită. Să intre în lumea viselor şi să uite că e în spital. 

Pe acelaşi subiect

"De necrezut! Un exemplu pentru toate celelalte spitale sau secţii unde lucrurile ar trebui să fie la fel."

"Mai avem o şansă!"

"Mi s-a încălzit sufletul și am un zâmbet de la o ureche la alta."

Au fost şi mulţi români care au promis că le vor ajuta pe infirmiere şi vor veni să aline durerile copiilor cu o poveste. 

Miile de copii care ajung în fiecare lună în saloanele Secţiei de Cardiologie şi Neurologie sunt dintre cei mai vulnerabili pacienţi. Iar veştile despre boală nu trebuie să le şteargă zâmbetul de pe chipurile lor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Povestea unei fotografii care a stârnit valuri de emoţie pe internet. Dorina, infirmiera care citeşte poveşti copiilor bolnavi din spital e un model