Antena Meniu Search
x

Scandal la Afumaţi, unde Compania de Drumuri a fost amendată de primar pentru instalarea unui parapete de cablu metalic pe mijlocul şoselei

Situaţie de-a dreptul ridicolă în Afumaţi, localitatea unde Compania de Drumuri a montat parapete din cablu metalic pe mijlocul drumului.

Vezi și

Situaţie de-a dreptul ridicolă în Afumaţi, localitatea unde Compania de Drumuri a montat parapete din cablu metalic pe mijlocul drumului, pentru reducerea numărului accidentelor rutiere. Primarul a amendat CNAIR cu 100.000 de lei, pe motiv că lucrarea s-ar fi făcut fără autorizaţie de construcţie. În spatele deciziei stă supărarea editului. Drumarii nu i-ar fi dat curs unei solicitări prin care cerea construirea unor pasarele pietonale.

Parapetele din cablu metalic pe drumul naţional taie comuna în două. Localnicii spun că nimeni nu i-a întrebat şi pe ei dacă era necesară o aşa lucrare. În zonă este nevoie de treceri de pietoni, nu de obstacole.

Acum, că parapetele a fost instalat, localnicii nu vor mai putea să traverseze strada pentru a ajunge la staţia de autobuz. În schimb, vor fi nevoiţi să ocoleasca doi kilometri până la cea mai apropiată trecere de pietenoi, lucru aberant, spun oamenii!  

Deja s-au strâns zeci de semnături pentru ca drumarii să dărâme ce au construit în ultima săptămână. Însuşi primarul spune că decizia CNAIR este neinspirată. Mai mult, edilul a amendat Compania de Drumuri cu 100.000 de lei, pentru că nu ar avea autorizaţie de construire. 

În replică, reprezentanţii CNAIR spun că amenda este ilegală şi o vor contesta în instanţă. Cât despre ocolul pe care oamenii vor fi nevoiţi să îl facă: "Pe linie dublă continuă nu se poate întoarce, iar pietonii nu pot trece pe sector de drum dacă nu există trecere de pietoni."

Lucrarea este o premieră pentru ţara noastră. Conceptul, adus din Suedia, este un experiment. Dacă dă roade, iar accidentele se vor reduce ca număr, va fi implementat pe mai multe drumuri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Scandal la Afumaţi, unde Compania de Drumuri a fost amendată de primar pentru instalarea unui parapete de cablu metalic pe mijlocul şoselei