Antena Meniu Search
x

Premieră în România: pentru un cost suplimentar la poliţa de asigurare, îţi poţi repara maşina pe propriul RCA

Dai mai mulţi bani pe RCA, dar stai în faţă la service, în caz de accident. Pentru o taxă în plus, firmele de asigurări oferă decontare directă propriilor clien

Vezi și

Dai mai mulţi bani pe RCA, dar stai în faţă la service, în caz de accident. Pentru o taxă în plus, firmele de asigurări oferă decontare directă propriilor clienţi. Poate fi o salvare pentru şoferii implicaţi în accidentele provocate de alţi conducători auto lipsiţi de asigurare. 

Pentru prima oară în România, şoferii pot să îşi repare maşina pe poliţa lor. Se cheamă decontare directă. Şi pot beneficia de ea orice şoferi care îşi permit să plătească de la 45 de lei până la 200 de lei peste costul unei asigurări obligatorii. 

Aşa vor şti sigur că, în caz de accident, îi vor despăgubi propria companie de asigurări. 

Practic, cel mai mare avantaj este că maşina va fi reperată mult mai repede. De exemplu, dacă acest şofer are o poliţă RCA obşnuită, poate sta cu maşina pe dreapta chiar şi o lună. Dacă optează pentru decontarea directă, va scuti mult din birocraţie şi drumuri şi va avea maşina reparată într-o săptămână. Mădălin Roşu, preşedinte BAAR: "Singurul dezavantaj este că această facilitate trebuie cumpărată în mod specific. Ea nu este scumpă, şi-o poate permite oricine." 

Însă deocamdată, o aleg doar doi din zece şoferi cu poliţă RCA. Chiar dacă oferă asigurări, cu numele, nu toate companiile sunt la fel de sigure, spun şoferii. 

Doar în prima jumătate a anului, la Autoritatea de Supraveghere Financiară, conducătorii auto au depus aproape 5.000 de petiţii. Iar mai bine de 2.000 de şoferi au reclamat neplata parţială sau totală a despăgubirilor de la firmele de asigurări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Premieră în România: pentru un cost suplimentar la poliţa de asigurare, îţi poţi repara maşina pe propriul RCA