Antena Meniu Search
x

Foto În ce hal circulă unii şoferi, deşi afară e iarnă în toată legea. Poliţia Română: "Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme..."

Poliţia Română a distribuit, duminică, pe Facebook, fotografia unor cauciucuri extrem de uzate cu care unii şoferi au pornit la drum, deşi în cele mai multe regiuni ninge abundent, iar unele drumuri sunt închise din cauza zăpezii şi a viscolului. ”Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie”, au transmis poliţiştii.

de Redactia Observator

la 29.01.2023, 17:44

cauciucuri uzate
În ce hal circulă unii şoferi, deşi afară e iarnă în toată legea. Poliţia Română: "Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme..." - Poliția Română

”Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme... Nu ne mirăm că şanţul a devenit spaţiu de parcare fără voie. Aşa ajunge maşina pe care o conduci un pericol”, au transmis, duminică, oficialii Poliţiei Române, într-o postare pe Facebook.

Mesajul este însoţit de fotografia unor cauciucuri extrem de uzate, periculoase chiar dacă drumurile nu ar fi acoperite cu zăpadă.

Mai multe drumuri din ţară sunt închise, duminică, din cauza zăpezii şi a viscolului, în mai multe regiuni din ţară stratul de zăpadă fiind consistent. În ultimele zile, zeci de autoturisme, TIR-uri şi microbuze au rămas blocate în zăpadă, iar multe au derapat din cauza carosabilului. 

Potrivit legislaţiei, utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

Pe acelaşi subiect

De asemenea, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie să fie echipate cu dispozitive antiderapante.

Amenzi usturătoare pentru șoferii care circulă cu anvelope de vară pe timp de iarnă

Ninsoarea i-a pus la cheltuială pe mulţi şoferi. După ce au circulat toată iarna cu cauciucuri de vară, acum au fost nevoiţi să-şi schimbe anvelopele. Cozile au fost mari, iar preţurile pe măsura cererii. Service-urile auto au mărit tarifele cu 30%. 

În cazul unui accident auto, dacă şoferii nu au anvelope de iarnă, există riscul ca aceştia să nu fie despăgubiţi pe asigurarea CASCO

"Există contravenţie de la 1.300 la 2.900 de lei, cu ridicarea talonului. Există o sancţiune şi din partea asigurătorului CASCO. Constă fie în neplata dosarului de daună, fie în aplicarea unor franchize procentuale, care se vor reţine din despăgubire", a explicat Marius Constantinescu, broker de asigurări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » În ce hal circulă unii şoferi, deşi afară e iarnă în toată legea. Poliţia Română: "Să pleci aşa la drum, pe aşa vreme..."