Antena Meniu Search
x
LIVE

INFOTRAFIC: Drumuri naţionale închise în judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorilor. Situația drumurilor la ora 15:00

Trei drumuri naţionale din judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi sunt închise circulaţiei publice din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, potrivit unui informări transmise, duminică, de Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De Redactia Observator la 29.01.2023, 16:29
drumuri închise din cauza ninsorilor
INFOTRAFIC: Drumuri naţionale închise în judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi. Situația drumurilor la ora 15:00 - HEPTA (arhivă)

Sunt închise circulaţiei publice:

* DN 23 Brăila - Olăneasca, judeţul Brăila;

* DN 23B Măicăneşti - Ciorăşti, judeţul Vrancea;

* DN 24D Băleni - Tuluceşti, judeţul Galaţi.

Pe acelaşi subiect

Totodată, pe DN 22 Râmnicu Sărat - Băile (judeţul Buzău) - Brăila (judeţul Brăila) a fost restricţionat traficul pentru autovehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone.

De asemenea, în judeţul Galaţi, s-a decis restricţionarea traficului pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, pe următoarele drumuri naţionale: DN 24D (Băleni - limită cu Judeţul Vaslui), DN 25 (Hanu Conachi - Şendreni), transmite Agerpres.

Centrul Infotrafic recomandă şoferilor ca, înainte de a pleca la drum, să se informeze cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să se deplaseze şi să îşi echipeze maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă.

"Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe. În condiţii de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectaţi toate regulile de circulaţie şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule", mai transmite Centrul Infotrafic.

Ninsorile au paralizat jumătate de ţară

Ultimele 48 de ore au fost de coşmar în judeţele afectate de codul galben de viscol şi ninsori. Mai multe maşini au rămas captive în nămeţi, iar misiunea salvatorilor a fost îngreunată de viscolul care acoperea la loc cu zăpadă drumurile proaspăt curăţate. Oamenii au rămas blocaţi în troiene, pe câmp, iar în ajutorul lor au fost trimişi militari şi jandarmi. 

Judeţul Vrancea a fost cel mai afectat de ciclonul polar care a măturat întreaga ţară. Vântul, care a bătut cu peste 70 de km la oră în multe zone, a spulberat zăpada de pe câmp şi a dus-o pe şosele, paralizând traficul rutier. Pe mai multe drumuri naţionale şi judeţene s-au format cozi uriaşe, la care şoferii au stat ore în şir. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a instituit stare de alertă în judeţ. 

În Buzău, Drumul European 85 a fost complet blocat de nămeţi. Au fost solicitaţi chiar şi jandarmii şi militarii pentru a debloca şoseaua. Iar în Galaţi, pompierii au avut serios de lucru, după ce crengile mai multor copaci s-au rupt sub greutatea zăpezii şi au avariat mai multe maşini parcate. Şi pe şoselele din judeţ, şoferii au rămas prizonieri în zăpadă. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » INFOTRAFIC: Drumuri naţionale închise în judeţele Brăila, Vrancea şi Galaţi, din cauza ninsorilor. Situația drumurilor la ora 15:00