Antena Meniu Search
x

Video În jumătate din Bucureşti nu curge apă caldă la robinet. Care va fi situaţia la iarnă

În Bucureşti, din două blocuri, unul nu are apă caldă. Practic, în jumătate de oraş oamenii se spală cu apă rece sau la lighean, cu apă încălzită pe aragaz. Întrega reţea a intrat în revizie, iar două centrale termice sunt oprite. Nici la iarnă nu va fi mult mai bine.Primarul General anunţă că din cei 60 de kilometri de ţeavă care trebuiau schimbaţi în acest an, se vor înlocui doar jumătate. 

Andre Rotaru
de Andre Rotaru

la 05.07.2022, 21:54

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Starea deplorabilă a sistemului de termoficare o resimt pe pielea lor locuitorii din Capitală şi iarna, şi vara. Într o zi când temperatura  a sărit de 37 de grade, 

oameni din 4.000 de blocuri stau fără apă caldă. Reţeaua a intrat în revizie şi două centrale termice care alimentau jumătate din oraş au fost oprite.

Andre Rotaru, reporter ObservatorSuntem sub şoseaua Mihai Bravu iar aceste conducte imense pe care le vedeţi aici ar trebui să alimenteze, în mod normal, cu agent termic, peste 1000 de blocuri. Lucrările aici trebuie terminate până la finalul acestei luni: vorbim despre aproximativ 200 de metri de ţevi, şi asta pentru că la final acestea vor fi folosite tot ca o soluţie de avarie, în timp ce muncitorii repară alte magistrale din zonă. 

Pe acelaşi subiect

Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica: Ieri, CET Sud, ca în fiecare vară, ca în fiecare lună iulie, programat a intrat în revizie. CET Sud alimentează această zonă. Mai este oprit CET-ul Griviţa dar impactul este minor. Sunt avarii, sunt revizii în punctele termice, sunt activităţi de reparaţie. În acest moment impactul mare este pe zona de est.

Localnic: În zona asta sunt cel puţin 5 ani de zile de când apa caldă mai mult nu este decât este

Fără apă caldă, fiecare se descurcă cum poate. Sătui de avarii, unii au cheltuit sute de lei pe robinete care încălzesc instant apa. Doar că fiecare oprire se traduce în bani daţi pe curent. 

Localnici: - Este a doua sau a treia oară când decalează termenul de terminare a lucrărilor. 

- Pun apă jumate-jumate şi iau cu ibricul şi altă soluţie n-am

- Ne spălăm cu apă rece, cum să ne descurcăm. Acum e bine, gândeşte-te că n-am avut nici astă iarnă. 

Jumătate de capitală, fără apă caldă

Şi pe reţelele sociale oamenii fac schimb de idei. Spre exemplu, un domn din sectorul 3 a descoperit că un duş de camping este extrem de util atunci când nu ai apă caldă. 

Claudiu Creţu, administrator Termoenergetica: Problema se va rezolva, dar în mod progresiv. În fiecare zi câştigăm puncte termice. Este rezultatul a atâtor ani de lipsă de investiţii.

Iar lucrările de înlocuire merg greu. Foarte greu. La începutul anului, primarul General anunţa înlocuirea a 60 de kilometri de conducte. În realitate...

Nicuşor Dan, primarul General din Bucureşti: Anul trecut am putut să facem doar 20 de kilometri 

Pentru anul ăsta teoretic stăteam foarte bine.  Aş zice că suntem undeva la 12-15 kilometri şi că realist pentru 2022 este 30-35. 

Aproape 4.000 de kilometri are reţeaua de termoficare din Bucureşti. Majoritatea conductelor şi-au depăşit de două sau de trei ori durata de viaţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » În jumătate din Bucureşti nu curge apă caldă la robinet. Care va fi situaţia la iarnă