Antena Meniu Search
x

Video "Încălzim apa ca pe timpuri". Bucureştenii, de 10 zile fără apă caldă. Locuitorii din Setorul 6 retrăiesc fiorii reci din comunism

La robinetele a mii de bucureşteni, apa caldă curge rece de mai bine de 10 zile. Sunt 600 de blocuri afectate, după ce Termoenergetica a revenit deja la regimul de vară, astfel că mai funcţionează doar două CET-uri care nu fac faţă. În plus, avariile sunt la ordinea zilei, iar ţevile sunt atât de vechi încât, în timp ce se repară una, cedează altele. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.04.2022, 19:54

Vezi și

Doamna Emilia locuieşte în cartierul Drumul Taberei. Nu are apă caldă de mai bine de o săptămână. 

Ţibre Emilia, locuitor Sector 6: Cred că sunt 10 zile, mai bine de 10 zile nu avem. Încalzesc pe aragaz si asa m-am spalat. 

Locuitorii din 600 de blocuri din Capitală retrăiesc fiorii reci din comunism. Sectorul 6 este cel mai afectat de avarii, dar şi de reducerea numărului de CET-uri funcţionale. 

Andreea Milea, reporter Observator: Din 31 martie, cei de la Termoenergetica au trecut pe regimul de vară. Asta înseamnă că alimentează blocurile din capitală doar cu apă caldă, iar 2 din cele 4 CET-uri sunt oprite. 

Pe acelaşi subiect

De 10 zile fără apă caldă

Concret, acum funcţionează doar CET Sud şi CET Grozăveşti pentru tot Bucureştiul. CET SUD este extrem de departe de Sectorul 6 aşa că agentul termic ajunge greu.  O soluţie ar fi ca întreaga zonă să fie preluată de CET VEST, dar şi aici sunt probleme: s-a stricat compresorul de gaze. 

Localnici: Dau drumul la apă si astept să vină apa caldă. Şi nu sunt sigur doar in zona asta si pe Timişoara (n.r Bulevardul), în tot cartierul Drumul Taberei sau mai ales în tot sectorul 6. Şi in Militari am prieteni care au probleme cu apa caldă. 

Ştefan Gheorghiţa: - Sunt mult mai multe blocuri de ex OD8, C3, Z11,12,13,14,15... mult mai multe blocuri unde nu avem apa calda de 7 zile. Sperăm ca până la sărbătorile de Paşte să beneficiem şi noi de apă caldă.Încalzim apa exact ca pe vremea comunista, pe aragaz in oala si cu ibricul ne descurcăm. 

- Este rece, rece. Adica na... acum asteptam să vină caldura, Dumnezeu să ne dea soare. 

Am incalzit apa, ce sa facem? Încalzim apa ca pe timpuri si asta e, ne spălăm. 

- E rece si cică s-ar da drumul mâine sau diseară că ar fi o avarie in zona. 

Claudiu Creţu, director Termoenergetica: Prelungirile apar pentru că după ce se repară ţeava se trece la încărcarea cu agent termic. În momentul în care se încarcă cu agent termic există riscul ca la 100 de metri, 200 de metri să se spargă din nou.

Cât despre căldură, locuitorii Capitalei nu mai primesc de aproape două săptămâni, în ciuda faptului că temperaturile sunt destul de scăzute, iar în unele nopţi au fost şi 2 grade celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » "Încălzim apa ca pe timpuri". Bucureştenii, de 10 zile fără apă caldă. Locuitorii din Setorul 6 retrăiesc fiorii reci din comunism