Antena Meniu Search
x

Înainte de căsătorie, împreună sau nu

Unii sociologi spun că este foarte bine să locuieşti o perioadă cu persoana iubită, înainte de a te căsători. Alţii spun că este cea mai mare prostie pe care o poate face cineva.

Vezi și

 Unii sociologi spun că este foarte bine să locuieşti o perioadă cu persoana iubită, înainte de a te căsători. Alţii spun că este cea mai mare prostie pe care o poate face cineva.

Dacă pe vremea bunicilor era de neconceput să locuieşti împreună cu viitorul soţ sau cu viitoarea soţie, în ziua de azi este ceva normal. Cu toate acestea, sunt voci care susţin că mai bine era pe vremuri, când partenerii se mutau împreună abia după ce erau căsătoriţi cu acte în regulă.

Au şi argumente în acest sens: dacă femeia se mută cu bărbatul înainte de nuntă, şansele ca să nu mai fie cerută de nevastă scad dramatic. Totuşi, majoritatea românilor consideră că e mult mai bine să locuieşti împreună, înainte de a face marele pas.

Doar că unii sociologi din Statele Unite consideră că - pentru a vă cunoaşte mai bine partenerul - ajunge să petreci un concediu în comun. Sau măcar un sfârşit de săptămână, în afara oraşului.

Specialiştii români sunt adepţi ai coabitării, mai ales că traiul împreună te ajută să-ţi dai seama dacă, într-adevăr, ţi-ai găsit perechea potrivită. În plus, ar putea fi cea mai frumoasă perioadă din viaţa unui cuplu. În orice caz, perioada de coabitare este esenţială pentru viitorul unei familii.

Mai delicat ar fi cazul în care unul dintre parteneri ar trebui să renunţe la pasiunile sale sau la cercul său de prieteni. Un cuplu format pe o asemenea bază are mari şanse să se destrame, mai devreme sau mai târziu. Dar - dacă ambii parteneri au libertatea necesară - nimic nu mai poate sta în calea fericirii lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Înainte de căsătorie, împreună sau nu