Antena Meniu Search
x

Video Tot mai mulți români fug din marile orașe la țară. Cât costă o casă complet utilată la sate: Se vând mai ceva ca pâinea caldă

Pare că mulţi români s-au săturat de oraş şi fug spre sate. Locuinţele din mediul rural se vând foarte bine. Iar preţul pentru o căsuţă utilată, cu toate condiţiile necesare, ajunge la câteva zeci de mii de euro.

de Redactia Observator

la 13.04.2022, 14:49

Vezi și

Aerul mult mai curat şi preţul facturilor tot mai mari îi determină pe tot mai mulţi români să lase în urmă viaţa din marile oraşe şi să îşi cumpere o casă la ţară. 

Alin Stan, reporter Observator: În primul rând aerul curat, dar şi traiul mai scump de la oraş. Cam acestea sunt principalele două motive care îi determină pe oameni să îşi lase apartamentele şi să se mute în mediul rural. Spre exemplu, în localitatea Cătunele locuinţele se vând mai ceva ca pâinea caldă deşi preţurile nu sunt mici deloc. Doar pentru un simplu teren un cumpărător poate scoate din buzunar circa 20.000 de euro, iar dacă vorbim despre o casă complet utilitată, cu toate utilităţile, suma ajunge chiar şi la 70.000 de mii de euro. Am stat şi noi de vorbă cu mai mulţi cumpărători şi ne-au spus că un prim avantaj ar mai fi faptul că îşi pot cultiva singuri legumelele în grădină şi pot creşte animale, astfel se va reduce şi costul pribind cheltuieli cu alimente, dar şi utilităţile pe care le aveau înainte la bloc. Spuneam că locuinţele de la sat se vând mai ceva ca pâinea caldă, semn că oamenii într-adevăr vor să fugă de aglomeraţia urbană şi să se mute la aer curat, departe de orice le face rău, spuneau ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri economice » Tot mai mulți români fug din marile orașe la țară. Cât costă o casă complet utilată la sate: Se vând mai ceva ca pâinea caldă