Antena Meniu Search
x

Într-o comună din Vaslui a fost adusă tehnologie de vârf în comunicaţii la o şcoală unde e un singur calculator

Tehnologie de vârf într-o comună din judeţul Vaslui! Sistemul a fost inaugurat cu fast, în prezenţa ministrul comunicaţiilor.

Vezi și

Tehnologie de vârf într-o comună din judeţul Vaslui! Sistemul a fost inaugurat cu fast, în prezenţa ministrul comunicaţiilor. Nu a mai contat că în şcoală există un singur calculator. Şi nici faptul că în comună există cu totul alte priorităţi. Localitatea are Internet de mare viteză şi cu asta, basta.

Ministrul Şova a ajuns în satele uitate de lume, ca să inaugureze o reţea de Internet care se roteşte după soare. "O săptămână dacă se întrerupe energia avem tensiune. E dotat cu aer condiţionat, să prelungească viaţa bateriilor."

Conştient că în comună este jale, ministrul şi-a adaptat discursul astfel încât toată lumea să se mire cum a reuşit să trăiască până acum fără Internet: "Este foarte important că reuşim să legăm comunităţi sărace, comunităţi izolate de civilizaţie. Chiar dacă asta nu se întâmplă prin autostrăzi, construim autostrăzi virtuale."

Pentru copii, însă, Internetul a reprezentat o adevărată minune. Aşa că s-au strâns în faţa singurului calculator din şcoală, ca să vadă cum funcţionează sistemul. 

Mult mai pragmatici, profesorii au descoperit un avantaj major al noii reţele. Dar localnicii, majoritatea în vârstă, nu dau doi bani pe Internet. Mai ales că ştiu de el din auzite. 

Pentru mulţi săteni din Costeşti investiţia este, aşadar, inutilă. Mai ales într-o comună în care drumurile sunt vai de capul lor, iar podurile sunt la un pas să se prăbuşească. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Într-o comună din Vaslui a fost adusă tehnologie de vârf în comunicaţii la o şcoală unde e un singur calculator