Antena Meniu Search
x

Proteste la Sibiu, unde sindicaliştii cer ca taxele să nu fie transferate în totalitate angajatului

Sindicaliştii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului de a transfera taxele de la angajator la angajat!

Vezi și

Sindicaliştii nu sunt de acord cu propunerea Guvernului de a transfera taxele de la angajator la angajat! Aşa că - în număr mai mare sau mai mic - s-au adunat în faţa Prefecturilor din toată ţara, pentru a determina Executivul să renunţe la această măsură. A fost, însă, doar unul dintre scopurile protestelor.

Sindicaliștii protestează faţă de propunerea Guvernului de a transfera taxele de la angajator la angajat, chiar dacă autorităţile le-au garantat că salariilor lor nu vor avea de suferit. Toma Fabiu Zlătar, președintele Cartel-Alfa, filiala Sibiu: "Avem cea mai mare rată a lucrătorilor săraci înregistrată în Uniune. Cuvintele sunt foarte dure aici. 19% din colegii noştri care lucrează corect, opt ore, cu salariul sunt sub pragul de sărăcie. Nu pot trăi omeneşte. Asta este criminal în ţara asta."

În ciuda asigurărilor primite, sindicaliştii sunt convinşi că guvernanţii le vor micșora veniturilor, vor elimina răspunderea sociala a angajatorilor și vor desființa fondul de șomaj. Toma Fabiu Zlătar, președintele Cartel-Alfa, filiala Sibiu: "Sperăm ca în ultimul ceas, înainte de promovarea legii bugetului, guvernanţii să-şi dea seama că noi i-am pus acolo, că pentru noi guvernează."

Însă transferul taxelor de la angajator la angajat reprezintă doar una dintre cererile protestatarilor: "Noi, cei din asistenţă socială, dorim să primim sporul de încordare psihică pe care noi nu-l avem. Noi suntem pe lângă lege. Lucrăm cu copii cu dizabilităţi, cu copii care au fost abandonaţi de acest sistem."

Mai mult, salariile în sine sunt mult prea mici pentru munca şi responsabilitatea pe care o au. 

Protestele vor continua în toată ţara, iar pe 4 octombrie va fi organizat un miting la Bucureşti, în fața Guvernului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Proteste la Sibiu, unde sindicaliştii cer ca taxele să nu fie transferate în totalitate angajatului