Județul Teleorman, sub ape. 130 de case inundate și peste 300 de curți au devenit lacuri!

Publicat: 21.04.2014, 19:26.
Actualizat: 21.04.2014, 20:19

Apele au luat trei vieţi! Iar alţi doi oameni sunt în continuare dispăruţi! Punctul critic e Teleorman. Casele oamenilor de acolo s-au făcut una cu pământul! Cele care au rezistat sunt pline cu apă şi nămol! Iar curţile lor sunt lacuri.

Ameninţarea apelor n-a trecut. Alerta de cod roşu a fost prelungită, iar, de miercuri, se întorc ploile! Apa i-a îngenuncheat! Sunt bătrâni, nevoiaşi şi neputincioşi! Tanti Elena are 71 de ani. N-a simţit nicio clipă că e zi sfântă.

A fugit din calea viiturii sâmbătă după-amiază. Nu e prima oară, dar acum nu mai are forţa să o ia de la capăt. S-au refugiat pe la vecini. Au mâncat ce au putut şi-au stat cu teama că nu vor mai avea unde să se întoarcă. Abia azi, vremea le dă puţin răgaz.

O parte din casele mai vechi sunt deja una cu pământul. Acest bărbat îşi vede pentru a doua oară locuinţa distrusă de ape. În Teleorman, 30 de oameni sunt încă izolaţi de ape.

Alte peste o sută de suflete sunt refugiate pe la rude. Apele au intrat în 130 de case, iar peste 300 de curţi sunt transformate în lacuri. Guvernul României a promis spijin sinistraţilor!

Puhoaiele au înghiţiti vieţi! În sudul României, trei oameni au murit, iar alţi doi sunt în continuare daţi dispăruţi. Astăzi, pârâul Bucovel, din Prahova, a scos la suprafaţă trupul unui bărbat de 39 de ani.

S-a înecat în ziua de Paşte, sub ochii copilului său, de numai opt ani! Până mâine seară, hidrologii menţin alertă de cod roşu, pe râul Vedea, în Teleorman. Pe râurile Ialomiţa, Prahova şi Neajlov, din Giurgiu, rămâne alertă de cod portocaliu.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.