Antena Meniu Search
x

Legea salarizării, un motiv de scandal! Sindicaliştii cer demiterea ministrului Muncii

Legea salarizării a ajuns motiv de scandal. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că mărirea lefurilor e acum doar proiect de lege. Şi cer demiterea ministrului Muncii, dar şi a ministrului Dialogului Social.

Vezi și

Legea salarizării a ajuns motiv de scandal. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că mărirea lefurilor e acum doar proiect de lege. Şi cer demiterea ministrului Muncii, dar şi a ministrului Dialogului Social.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Sorin Grindeanu, sindicaliştii se declară de-a dreptul nemulţumiţi cu privire la proiectul legii salarizării pe care Liviu Dragnea a spus că urmează să îl depună în Parlament. 

Sindicaliştii spun că prezentarea legii în Parlament ca iniţiativă a unor parlamentari PSD reprezintă o adevărată sfidare pentru ei. 

Haos pe care şi sindicaliştii l-au invocat în nenumărate rânduri. 

Pe acelaşi subiect

Unul dintre principiile legii salarizării unitare este ierarhizarea, salariul şefului fiind mai mare decât cel al subalternului, iar cei cu studii superioare vor câştiga mai mult decât cei cu studii medii. Astfel, medicii vor avea parte de cele mai mari creşteri salariale. De la puţin peste 2.600 de lei cât câştigă în prezent un rezident, acesta va ajunge să aibă un salariu de 5.700 de lei în 2018. Un asistent debutant va avea în 2018 un venit aproape de trei ori mai mare faţă de cel din prezent. În educaţie, majorările vor fi ceva mai mici faţă de celelalte domenii, însă un profesor debutant va ajunge să câştige în 2022 peste 4 mii de lei, semnificativ mai mult faţă de cât câştigă în prezent. 

Pe de altă parte, salariile din domeniul culturii vor ajunge la acelaşi nivel cu cele din... ordinea publică. Reprezentanţii poliţiştilor spun că se aşteaptă ca angajaţii din acest sistem să fie răsplătiţi în conformitate cu riscurile la care se supun.

Peste un milion de bugetari vor beneficia de legea salarizării, cel mai probabil de la 1 iulie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Legea salarizării, un motiv de scandal! Sindicaliştii cer demiterea ministrului Muncii