Antena Meniu Search
x

Crima la volan, proces cu miză uriaşă! Avocatul tânărului din Iaşi, inculpat pentru omor calificat, cere să fie anchetat pentru ucidere din culpă

Doi soţi cu o familie reuşită au pierit fără nicio vină. Ucişi, au spus procurorii din Iaşi. Nu a fost o culpă, adică o greşeală, ca în cazurile în care şoferii nu prevăd ce se poate întâmpla şi nu acceptă în niciun moment că o tragedie e iminentă. 

Vezi și

Se pregăteşte o lovitură de teatru în procesul care ar putea schimba complet modul în care sunt judecaţi şoferii care provoacă tragedii pe şosele. Avocatul tânărului inculpat pentru omor calificat cere să fie pus sub acuzare, la fel ca toţi ceilalţi şoferi, pentru ucidere din culpă.

Doi soţi cu o familie reuşită au pierit fără nicio vină. Ucişi, au spus procurorii din Iaşi. Nu a fost o culpă, adică o greşeală, ca în cazurile în care şoferii nu prevăd ce se poate întâmpla şi nu acceptă în niciun moment că o tragedie e iminentă. 

Alina Bocai, procuror: "Inculpatul a trecut, pe roşu, la trei semafoare, şi a condus cu viteză. A mers pe contrasens într-o zonă extrem de aglomerată, cu o coloană de maşini. El  a acţionat pentru săvârşirea faptei cu intenţie indirectă."

Tânărul Claudiu Marian Paşnicu ar fi prevăzut pericolele. E drept, nu a urmărit să omoare pe cineva, dar şi-a asumat riscul şi nu a exclus finalul tragic, spun procurorii care îl acuză, în premieră pentru justiţia românescă, de omor calificat.

Pe acelaşi subiect

Judecătorii vor hotărî ce sentinţă vor da pentru moartea soţilor Buzea. O pedeapsă pentru dublă crimă ar putea ajunge până la 25 de ani de închisoare sau chiar detenţie pe viaţă. Însă, dacă vor accepta cererea apărării, şi îl vor judeca pentru ucidere din culpă, sancţiunea va fi mai blândă. Pedeapsa maximă este de 10 ani şi jumătate de închisoare, pentru că au murit doi oameni.  

Nu era băut, iar expertiza a arătat că a avut discernământ. Era lucid, aşadar. Procurorii din Iaşi au analizat camerele de supraveghere, la secundă, şi au observat că, ziua în amiaza mare, a condus pe contrasens şi, în câteva minute, a intrat în trei mari intersecţii pe culoarea roşie de la semafor. Gonea cu aproape o sută de kilometri pe oră. Unii pietoni au reuşit să se referească la timp din calea lui. Dar au existat şi doi oameni răniţi, motiv pentru care este acuzat şi de două infracţiuni de tentativă de omor. 

Aşa speră apărarea că nu va schimba modul în care sunt judecate accidentele rutiere în România. Totuşi, procurorii de caz le-au spus reporterilor Observator că decizia lor nu e doar curajoasă, ci şi necesară, pentru a aplica legea mai dură. Tânărul şofer şi-a asumat greşeli după greşeli şi a arătat că înţelege asta, când a pornit avariile, pentru ca ceilalţi din trafic să se ferească de el. Soţii Doinea Buzea şi Eugen Buzea, doi funcţionari, nu au reuşit. Şi au plătit cu viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Crima la volan, proces cu miză uriaşă! Avocatul tânărului din Iaşi, inculpat pentru omor calificat, cere să fie anchetat pentru ucidere din culpă